Българският пилот в британската Формула 4 Георги Димитров завърши трети

...
Българският пилот в британската Формула 4 Георги Димитров завърши трети
Коментари Харесай

Георги Димитров завърши трети на Снетертън

Българският водач в английската Формула 4 Георги Димитров приключи трети в третото съревнование от уикенда на пистата „ Снетертън ”, където се организира седмият кръг от сезон 2022.

Победата през днешния ден завоюва Алекс Дън, а Георги води оспорвана борба за второто място с Оливър Грей. Георги започва трети зад Дън, който поведе, само че по-доброто тръгване на българина му разреши да излезе на втора позиция пред Грей. Двамата се гонеха през първата половина на 20-минутното съревнование, като Грей си върна втората позиция на прекъсването за противоположния завой „ Уилсън ” във втората част на надпреварата. Лидерът Дън към този момент имаше над 7 секунди задатък пред Грей и Димитров и си обезпечи деветата победа за сезона в английската Формула 4.

След финала Георги призна, че е „ неудовлетворен ” от изхода на борбата му с протежето на отбора от Формула 1 Уилямс Грей, само че това е най-резултатният му уикенд този сезон – три класирания в точките – второ, десето и трето място в трите надпревари. Георги е 7-и в класирането три кръга преди края на сезона, единствено на 7 точки от шестия Джоузеф Лоук.
 Още един подиум за Георги Димитров във Формула 4 Още един подиум за Георги Димитров във Формула 4
Сезонът в английската Формула 4 продължава в последния уикенд на август на супер бързото трасе „ Тръкстън ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР