Българският пилот Никола Цолов заяви, че е научил много от

...
Българският пилот Никола Цолов заяви, че е научил много от
Коментари Харесай

Никола Цолов: Научих много в първите два старта, разликите във Формула 3 са малки

Българският водач Никола Цолов съобщи, че е научил доста от първите си два старта във Формула 3. Той приключи на 26-о и 15-о място на надпреварите в Бахрейн.

Цолов трябваше да се пребори с санкции, произшествия със свои противници на пистата, спомагателен бокс за промяна на нос и неработеща DRS система на пистата " Сахир ", само че съобщи, че е удовлетворен от дебюта си.

" Научих доста от първите два старта. Във Формула 3 разликите са доста дребни и квалификацията е супер значима, а аз в първата ми сесия останах едвам 16-и. Все отново беше добре, защото съм понижил на половина разликата с най-бързите в квалификацията. Непосредствената ми цел за началото на сезона е да печеля точки. Надявам се, че това ще стане в Австралия, защото в Бахрейн в спортно движение се движех със скоростта на водачите в топ 5 и това е окуражаващо ", съобщи Цолов, представен от негови представители.

Следващият кръг от сезона във Формула 3 – шампионатът, който подгрява стартовете от Формула 1 този сезон, е в Австралия при започване на април.

Автор: Ивайло Георгиев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР