Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4

...
Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4
Коментари Харесай

Цолов е №2 по победи в историята на испанската Формула 4

Българският водач Никола Цолов завоюва купата в испанската Формула 4 в дебютния си сезон при коли тази година и с 13 победи от 21 старта се подрежда на второ място във безконечната ранглиста по този индикатор.

Испанската Формула 4 съществува като независим шампионат от 7 години и първата позиция заема Ричард Вершоор с 17 победи в 20 старта, извоювани в първия сезон в историята на конкуренцията.

Трети в това нареждане е първенецът от 2020 година Кас Хаверкорт с 13 победи от 21 старта, само че пък с по-слаби индикатори във връзка с представянето в квалификациите и събраните точки.
 Вижте върховете на Никола Цолов в испанската Формула 4 Вижте върховете на Никола Цолов в испанската Формула 4
Цолов сложи безспорен връх в историята на шампионата с общо 400 точки в един сезон, 15 първи места на старта и 17 най-бързи обиколки.
 Цолов ще има двама доста опитни съотборници във Формула 3 Цолов ще има двама доста опитни съотборници във Формула 3
Вершоор кара във Формула 2 от 2021 година, а Хаверкорт в последните два сезона се състезава във Формула Риджинъл, която е със статут на европейски шампионат и е свързващото звено сред Формула 4 и Формула 3.
 Какво сподели шефът на АРТ за Цолов Какво сподели шефът на АРТ за Цолов
Цолов ще дебютира във Формула 3 при започване на март следващата година в първия спортен уикенд в Бахрейн от 3 до 5 март.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР