Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4

...
Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4
Коментари Харесай

Вижте рекордите на Никола Цолов в испанската Формула 4

Българският водач Никола Цолов завоюва купата в испанската Формула 4 в първия си сезон в автомобилните надпревари и го направи по впечатляващ метод. Той приключи годината като победител във всяка една категория в шампионата.

През сезон 2022 Никола взе купата с 13 победи в 21 старта и събра 400 точки - нов връх в границите на един сезон. 13-те победи значат, че Никола е спечелил 61,9% от надпреварите, в които е стартирал този сезон. Средната му позиция на финала е 2,28, т.е постоянно на подиума.

Цолов приключи сезона и с 17 най-бързи обиколки от 21 опита - също нов връх в историята на шампионата в границите на един сезон. Към това прибавяме и 18 подиума и 15 първи места на старта - Никола е стартирал пръв в 71,42% от надпреварите, с което изравнява върха в испанската Ф4.
 Цолов ще има двама доста опитни съотборници във Формула 3 Цолов ще има двама доста опитни съотборници във Формула 3
Освен това, Цолов е бил отпред в 145 от общо 253 обиколки, навъртени в хода на сезона, което значи 57,31% и записа 8 следващи победи - второ най-хубаво достижение в историята на шампионата.
 Какво сподели шефът на АРТ за Цолов Какво сподели шефът на АРТ за Цолов
През новия сезон Никола Цолов ще се състезава във Формула 3, само че оставя на водачите в испанската Формула 4 извънредно сложни за възстановяване достижения.
 Никола Цолов ще кара във Формула 3 Никола Цолов ще кара във Формула 3
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР