Българският пилот Никола Цолов спечели десетата си победа в испанската

...
Българският пилот Никола Цолов спечели десетата си победа в испанската
Коментари Харесай

Никола Цолов с десета победа във Формула 4

Българският водач Никола Цолов завоюва десетата си победа в испанската Формула 4, откакто беше отпред от старта до финала във второто съревнование от петия кръг за сезона на „ Моторланд Арагон ”.

Никола започва от полпозишън и за разлика от през вчерашния ден, през днешния ден съумя да се оправи с офанзивата на съотборника му в Кампос Рейсинг Хю Бартър, като след първите два-три завоя изскочи пред австралиеца.

Никола бързо усили задатъка си на 1 секунда и даже малко повече и контролираше хода на надпреварата до появяването на колата на сигурността поради случай в борбата за третото място сред Робърт Де Хаан и Кирил Смол. И двамата отпаднаха след удар на противоположния завой №16 и по този начин трети излезе Тимотеуш Кухарчик.
 Никола Цолов започва с второ място на Никола Цолов започва с второ място на " Моторланд Арагон "
При рестарта Никола форсира на първо време и още веднъж поведе, а зад него Кухарчик догони Бартър и го нападна на два пъти, като вторият път беше в последната обиколка – по този начин полякът му измъкна второто място в в 16-я завой, а това разреши на Цолов да финишира с 3,2 секунди задатък.
 Никола Цолов пред Sportal.bg: На „ Спа “ ми беше по-трудно, в сравнение с другите писти Никола Цолов пред Sportal.bg: На „ Спа “ ми беше по-трудно, в сравнение с другите писти
Последното съревнование този уикенд е от 16:10 часа българско време и в него Никола започва от втора позиция, а на полпозишън е Бартър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР