Българският пилот Мартин Чой и неговият отбор Team Aviobike с

...
Българският пилот Мартин Чой и неговият отбор Team Aviobike с
Коментари Харесай

Мартин Чой завърши на 11-о място в клас Суперсток в 24-те часа на Спа-Франкоршан

Българският водач Мартин Чой и неговият тим Team Aviobike с Ямаха приключиха на 11-о място в клас Суперсток в " 24-те часа на Спа-Франкоршан " от Световния ендюрънс шампионат по мотоциклетизъм (EWC).

Чой получи доста малко време в новия си тим в тренировките и квалификациите, само че бе изрично най-бързият водач в екипаж #101 с Ив Линдегер (Швейцария) и Давид Енрике (Франция). Той записа и най-хубавата обиколка с 2:07.600 минути в неделя сутринта.

Чой бе разгласен за титулярен водач близо два часа преди началото на надпреварата и неговият първи стинт бе над час и половина поради навлизането на два автомобила на сигурността и редица повреди с електрониката на мотора. Aviobike имаха и други проблеми, само че стигнаха героично до 11-ото място в Суперсток и 22-о в сборното класиране.

Победител в категорията стана #55 National Motos Honda с 556 обиколки. С 1:35.658 минути пасив приключи #33 Louit April Moto (Кавазаки), a подиума добави #44 Honda No Limits. С четвъртото си място пък #41 Chromeburner оглави генералното класиране.

В клас Супербайк и в сборното класиране завоюва #7 YART Yamaha с 572 обиколки. Австрийците, за които единственият проблем бе спукана задна гума в неделя заран, изпревариха с една обиколка първенците #1 F.C.C. TSR Honda France и с три обиколки #37 BWM Motorrad.

С успеха си във втория кръг YART поведе с точка в класирането против представителния отбор на Хонда, който завоюва първото съревнование в Льо Ман. Следващото е " 8 часа на Сузука ".




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР