Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на

...
Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит поздрави новоизбрания сръбски патриарх Порфирий

Българският патриарх Неофит изпрати приветствен адрес до новоизбрания патриарх на Сръбската православна черква Порфирий, оповестиха от Българската патриаршия.

" Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде постоянно измежду нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия, сервира откровените си поздрави към Вас, във връзка избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия ", се споделя в поздравлението на патриарх Неофит до патриарх Порфирий.

" Отправяме горещи молебствия към нашия Господ Иисус Христос - Пастирът на пастирите да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с здраво здраве, жизнен дух и голям брой духовни плодове, които да бъдат за избавление на боголюбивите християни и за богатството на Светото Православие. И така, благодатта и милостта на Всещедрия Бог да Ви осеняват през всички дни на живота, с цел да пребъдвате в дома Господен доста дни и дълги години! /Пс. 22:6/. С братска в Христа любов ", написа българският патриарх Неофит до новоизбрания патриарх на Сърбия.

Светият архиерейски събор на Сръбската православна черква избра на 18 февруари за нов патриарх на Сърбия Загребско-Люблянския митрополит Порфирий, роден през 1961 година в Бечей.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР