Българският първенец по волейбол при жените Марица ще попадне директно

...
Българският първенец по волейбол при жените Марица ще попадне директно
Коментари Харесай

Българският първенец ще попадне директно в групите на Шампионската лига

Българският отличник по волейбол при дамите Марица ще попадне непосредствено в групите на Шампионската лига съгласно клубния ранкинг. Във връзка с рецесията от COVID-19 Управителният съвет на Европейската конфедерация по волейбол CEV утвърди редица решения, създадени за европейските купи през 2021 година. Взетите решения са свързани с насилственото привършване на последния сезон заради експлоадирането на пандемията. По-голямата част от страните не можаха да завършат националните шампионати и по този метод „ замразиха “ класирането от постоянните сезони и останаха без плейофна фаза.

По отношение на присъединяване в Шампионската лига за идващия сезон бе реализирано единодушие за следното: Националните федерации към момента ще записват своите тимове за присъединяване според съответния лист за ранкинг, оповестен по-рано тази година и наличен на https://inside.cev.eu/media/yjnj0kgb/2021-cev-european-cups-slot-allocations.pdf

Според ранкинга на клубовете, направен въз основата на предходните участия в Шампионската лига, Марица попада непосредствено в групите на Шампионската лига за трети следващ сезон. Поради пандемията и финансовата рецесия към момента тече интервал на регистрация на участниците, някои от които, може да нямат опция за присъединяване. Очаква се публично удостоверение на всички клубове в груповата фаза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР