Българският парламент най-сетне се реши да изпратим военна помощ на

...
Българският парламент най-сетне се реши да изпратим военна помощ на
Коментари Харесай

Официално! Парламентът гласува да изпратим оръжия на Украйна! Янев също подкрепи

Българският парламент най-накрая се реши да изпратим военна помощ на Украйна. За такава гласуаха всички партии, с изключение на Възраждане и Българска социалистическа партия.

След като през вчерашния ден от партията на Стефан Янев „ Български напредък “ бяха срещу изпращане на военна помощ за Украйна, през днешния ден представителите на " Български напредък " трансформираха позицията си с претекста, че са " солидарни с украинския народ ".

ГЕРБ, „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “ и Движение за права и свободи се оповестиха за изпращането на военна помощ.

Ивайло Мирчев от Демократична България обоснова позицията си по следния метод:

Най-силното оръжие на една страна е поддръжката, която е в положение да притегли. Радвам се, че българският парламент най-сетне гласоподава достойното решение да подкрепим същински Украйна против експанзията на Русия. С това решение България прави няколко доста значими неща:

Затвърждаваме с дейности освен евроатлантическите, само че и възрожденските си полезности и заставаме на страната на интернационалното право и справедливостта.

Печелим правилен другар в лицето на Украйна, на която, прочее, от дълго време трябваше да сме пратили военна помощ.

Осигуряваме си опция да сменяем остарялото съветско въоръжение със модерно натовско и да престанем най-сетне да се изживяваме като музей на руската военна техника.

Всички тези следствия от днешното гласоподаване са победа за достолепието ни като нация и ще подсилят националната ни сигурност, отслабена от съмнения и половинчати позиции, както и от дългогодишно обслужване на съветските ползи. Каквото и да ви приказват псевдопатриотите - да окажеш помощ на незаслужено нападнатия е въпрос на национална сигурност, народен интерес и национално достолепие. Навеждането в никакъв случай на никого не е помогнало. Смелостта и солидарността обаче ни вършат по-силни и несравнимо по-достойни да се назоваваме българи и европейци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР