Българският парламент беше употребен като че ли за да бъде

...
Българският парламент беше употребен като че ли за да бъде
Коментари Харесай

Пламен Христов: Комисията за ЧЕЗ осигури комфорт за сделката

Българският парламент беше използван сякаш с цел да бъде обезпечен комфорт за сключването на договорката, прозира една странна колаборация сред ръководещи и съпротива – по този метод депутатът Пламен Христов от „ Воля” разяснява в ефира на bTV резултатите от работата на анкетната комисия за продажбата на „ ЧЕЗ-България”.
„ В работната група с един забележителен консенсус бяха признати доста точки от самия отчет, които след това в самата комисия със същия консенсус отпаднаха”, уточни той.
Според него единственото потребно от отчета е отпаднало от окончателната версия – правене от енергийното министерство на критерии, по които КЕВР би могла да стопира сходни покупко-продажби. По думите на Христов сегашната корекция „ ЧЕЗ” е ялова, тъй като енергийният регулатор не разполага с съображение да се намеси – въпреки да му е дадена такава опция.
„ Аз съм съвсем сигурен, че седмица-две откакто отчетът бъде реалност, Комисия за защита на конкуренцията напълно умерено ще се произнесе, че няма съображение да спре договорката и ще имаме нов притежател на ЧЕЗ”, съобщи депутатът. Според него няма и да разберем кой стои зад купувача „ Инерком” и какво е употребяваното финансиране: „ Просто може би ще би трябвало да изчакаме да се случи тази договорка и да стискаме палци, че „ Инерком” ще съумеят да ръководят този голям гигант”.
Христов беше безапелационен – Народното събрание и всички останали институции с дейностите си са изчистили името на шефката на „ Инерком” Гинка Върбакова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР