Българският отбор за Мача на Надеждата се подсили сериозно за

...
Българският отбор за Мача на Надеждата се подсили сериозно за
Коментари Харесай

Михаил Александров и Ивайло Петков се включват в Мача на Надеждата, организиран от Стилиян Петров

Българският тим за " Мача на Надеждата " се укрепи съществено за конфликта със международните звезди на 6 септември на стадион " Васил Левски ", който се провежда от фондация " Стилиян Петров ". В него се включват Михаил Александров и спортно-техническият шеф на Арда Ивайло Петков, и двамата със сериозен брой мачове с националната фланелка на България.

Михаил Александров е роден на 11 юни 1989 година в София. Започва да тренира в ЦСКА, като през 2007 година записва и три мача в първия тим едвам 17-годишен. Привлича вниманието на Ливърпул и даже има прелиминарен контракт с клуба, само че няма по какъв начин да получи работна виза за Острова към оня миг. Така се озовава в Борусия (Дортмунд). Там играе за юношите и втория тим. Прави тренировки и с първия отбор при Юрген Клоп.

Завръща се в България през есента на 2010 година и записва 11 мача в елита с Академик (София). През идващото лято е притеглен в Лудогорец, който още е във втора дивизия. С разградчани записва 107 дуела в елита, става четири пъти първенец, печели две купи и две суперкупи. През зимната пауза на 2016 година минава в Легия (Варшава), а по-късно два сезона е в съветския Арсенал (Тула). На 2 септември 2019 година се прибира в България и играе за Арда. Последният му тим е Славия, като поставя завършек на кариерата си на 1 юли 2021 година поради непрекъснати травми.

В националния тим има 21 мача и 3 гола.

Ивайло Петков е роден на 24 март 1976 година в Долни Дъбник. Кариерата му стартира от плевенския Спартак. През 1997 година минава в Литекс, като печели шампионската купа през 1998 година Следват 160 мача за турския Истанбулспор. Подписва с Фенербахче и е първенец на Турция за 2004 година Отива в съветския Кубан (Краснодар), само че след един сезон се връща в Турция, с цел да облече екипа на Анкарагюджю. Идва втори интервал в Кубан, когато носи и капитанската лента на тима. Завръща се в България през януари 2009 година и още веднъж облича екипа на Литекс. Идват две шампионски трофеи през 2010 и 2011 година, купа на България през 2009 година и суперкупа през 2010 година Слага завършек на кариерата си през лятото на 2011 година

В националния тим Ивайло Петков има 63 мача и 3 гола. В състава е за международното във Франция през 1998 година (записва 2 мача) и европейското през 2004 година в Португалия (отново 2 срещи).

След края на кариерата си стартира да работи като футболен управител, а по-късно като спортно-технически шеф в Дунав, Левски, а сега - в Арда.

Александров и Петков се причисляват към Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев, Здравко Здравков, Илиян Стоянов, Димитър Иванков и Росен Кирилов в тима на Димитър Димитров-Херо.

От международните звезди, които ще са водени от Мартин О`Нийл досега присъединяване са удостоверили Гари Кейхил, Максуел, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън, Джеймс Колинс и Коло Туре.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР