Българският отбор в дисциплината сабя при девойките спечели бронзовите медали

...
Българският отбор в дисциплината сабя при девойките спечели бронзовите медали
Коментари Харесай

Исторически бронз на сабя за девойки

Българският тим в дисциплината сабя при девойките завоюва бронзовите медали на международното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки, което се организира в Пловдив.

Тимът в състав Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, стигна до третото място в конкуренцията на 28 тима и написа нова страница в историята на българската фехтовка, като завоюва първи орден за българската женска фехтовка в отборна конкуренция на международни шампионати.

Атанасова, Иванова, Михайлова и Нейкова влязоха в шампионата под номер 8.

В първия си дуел от елиминациите, за място измежду най-хубавите осем, българките победиха Румъния с 45:21.

В идната среща сабльорките ни се изправиха против поставените под номер 1 в схемата французойки и ги надиграха с 45:42, гарантирайки си място в топ 4.

До последната промяна в дуела българките изоставаха в резултата, само че при 32:40 Емма Нейкова изведе България до триумф с 45:42.

В срещата за място на финала българките отстъпиха пред отбора на Италия с 18:45. В борбата за бронзовите медали възпитаничките на Ивайло Воденов победиха Узбекистан с безапелационното 45:33 и по този начин стигнаха до най-големия триумф в историята на България в отборните съревнования при девойките от шампионати на планетата.

При младежите на сабя българският отбор в състав Виктор Филев, Христо Христов, Тодор Стойчев и Георги Златаров се класира на 10-о място от 36 участници.

В първата среща от елиминациите, за място измежду най-хубавите 16, фехтовачите ни победиха Хонконг с 45:38.

Последва загуба от Япония с 33:45. В срещите за систематизиране на местата от 9-о до 16-о, българите се постановиха над  Англия с 45:31, по-късно надвиха над Турция с 45:40 и отстъпиха пред Унгария с 27:45.

Източник: БТР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР