Българският отбор на сабя в състав Олга Храмова, Йоана Илиева,

...
Българският отбор на сабя в състав Олга Храмова, Йоана Илиева,
Коментари Харесай

Сабльорките ни седми за Световната купа в Белгия

Българският тим на сабя в състав Олга Храмова, Йоана Илиева, Емма Нейкова и Ана Михайлова се класира на седмо място в шампионата за Световната купа в Синт Никлаас (Белгия). Фехтовачките ни влязоха в надпреварата под №9 и в конкуренцията на още 26 отбора приключиха измежду най-хубавите осем на планетата.

В Белгия тимът ни стартира против Доминиканската република за място измежду най-хубавите 16 и записа победа с 45:30. В идната среща фехтовачките ни се изправиха против Съединени американски щати и за следващ през победиха американките с 45:34, с което си подсигуряваха място в топ 8. В дуела за място на полуфиналите българките отстъпиха с 39:45 пред мощния отбор на Южна Корея, който по-късно победи в надпреварата. В срещите за систематизиране на местата от 5-о до 8-о тимът ни загуби от Испания с 34:45, по-късно победи в извънредно оспорван мач Германия с 45:43 и приключи на седмо място.

Ден по-рано Йоана Илиева приключи на 19-о място в шампионата на сабя. Състезателката на фехтовална академия “Васил Етрополски ” влезе като сложена под №16 непосредствено във втория ден от конкуренцията измежду най-хубавите 64. В първата си среща Илиева победи Татяна Назлимов от Съединени американски щати с 15:13. В дуела за място в топ 16 фехтовачката ни отстъпи пред Яги Шао от Китай с 13:15 и приключи надпреварата на 19 място.

Олга Храмова, втората българка измежду най-хубавите 64 в Белгия, отстъпи в първата си среща от директните елиминации пред Анна Мартон от Унгария с 8:15 и се подреди на 46-о място в крайното класиране.

След представянето си в Синт Никлаас Йоана Илиева и Олга Храмова ще прибавят точки за ранглистата за Световната купа. С всяко съревнование двете фехтовачки усъвършенстват играта си, а огромната им цел за годината са европейското състезание от 25 юни в Краков и международното състезание в края на юли в Милано.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР