Българският оператор на товарни дронове Dronamics стана първата компания в

...
Българският оператор на товарни дронове Dronamics стана първата компания в
Коментари Харесай

Dronamics от България е първата европейска компания с лиценз за транспорт на товари с дрон в ЕС

Българският оператор на товарни дронове Dronamics стана първата компания в сектора, която получи действен лиценз за Европейски Съюз.  Той ѝ позволява да прави независими полети в страните от Европейския Съюз.

Съобщението идва в основен миг. Компанията се приготвя за първите търговски полети на своя флагмански  Black Swan по-късно тази година. Превозвайки 350 кг на разстояние до 2 500 км, Black Swan има за цел да трансформира веригите за доставки. Организацията счита, че ще направи осъществяването по-ефективно, което води до понижаване на разноските, времето и въглеродните излъчвания, предават от The Recursive.

Това е голямо достижение и удостоверение за това, че европейската регулаторна рамка е доста удобна за развиването на безпилотните летателни апарати. Тя ни дава опция да работим в границите на Европейски Съюз. Ще стартираме тези търговски интервенции по-късно тази година.
Свилен Рангелов, основен изпълнителен шеф и един от съоснователите на Dronamics. Предприемачът основава Dronamics през 2014 година с брат си Константин Рангелов, който е авиационен инженер
Dronamics получи лиценза от Дирекцията за гражданска авиация на превоза на Малта (TM – CAD). TM-CAD също по този начин е основател на напъните за нововъведения в авиацията в Европа.
Извършване на търговски полети от Малта и Италия
Още от първия контакт с Dronamics, оперативната идея, опитният и въодушевен екип, и най-много задачата на компанията, ни накараха да повярваме, че Dronamics ще бъде пионер на нова, безвредна и вълнуваща епоха на товарните интервенции с дронове на дълги дистанции.
Чарлз Пейс, общоприет шеф на TM – CAD. Dronamics има бързо разрастващ се екип, който включва най-хубавите специалисти в региона на авиацията и логистиката от цялостен свят
Плановете са да се извършат първите търговските полети от Малта и Италия по-късно през тази година. С Малта като своя европейска оперативна база, Dronamics е в добра позиция да извършва направления над Средиземно море.

С поддръжката на подобен забележителен и софтуерно напреднал регулатор, заедно с Малта като наша европейска оперативна база, ние сме в добра позиция да напреднем в интервенциите си. Да стартираме да обслужваме основни направления през Средиземноморието по-късно тази година и да продължим бъдещото си разширение. Целта е да можем да реализираме задачата си да осигурим опция за доставка в същия ден – за всеки и на всички места.
Серджо Оливейра Силва, гавен действен шеф на Dronamics. Какво ще се случи след първите безпилотни търговски полети през 2022 година?
Dronamics възнамерява да набере и по-голяма сума от средства чрез стратегически вложител. Миналата година компанията съумя да набере 3 млн. евро в първично обществено предложение. То беше извършено на пазара за напредък на дребни и междинни предприятия на Българската фондова борса (БФБ). Същевременно подписа и съдействие с румънската платформа за групово вложение SeedBlink.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР