Българският омбудсман Мая Манолова внесе петиция в Европарламента по проблема

...
Българският омбудсман Мая Манолова внесе петиция в Европарламента по проблема
Коментари Харесай

ЕП продължава да държи под око двойните стандарти

Българският омбудсман Мая Манолова внесе петиция в Европарламента по казуса с двойните стандарт. От своя страна ръководителят на комисията по петициите в Екологичен потенциал Сесилия Викстрьом съобщи, че особеното наличие в храните и напитките е изцяло непочтено. Тя заяви, че петицията ще остане отворена, което значи, че парламентарната комисия продължава да следи въпроса с подготвеност за интервенция.

В изявлението си пред депутатите от комисията Манолова акцентира, че зад особеното качество и наличие на храните и напитките стоят големи стопански ползи. По нейните думи тази процедура е публикувана в целия Европейски Съюз. „ Това е обидна и дискриминационна процедура “, добави тя и уточни, че част от производителите са прекратили тези нечестни дейности. Омбудсманът заяви, че комисията на Екологичен потенциал по вътрешния пазар и отбраната на потребителите е приела с голямо болшинство да договаря по предлагането на Европейската комисия за законодателни промени против разликите в храните и напитките.

В последвалите изявления на евродепутати Филиз Хюсменова (АЛДЕ/ДПС) настоя като жител и представител на България съответната петиция да остане отворена. Момчил Неков (социалисти и демократи, БСП) дефинира като допустимо най-силната поддръжка днешното решение по преговорната позиция на Екологичен потенциал. Той настоя за по-строги санкции при открити нарушавания на условието за еднообразно наличие на храните и напитките в Европейски Съюз под една марка.

Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) поддържа това предложение и съобщи, че се извършва главната задача към европейските жители - проблемите им да бъдат решавани от институциите на Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР