Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като

...
Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като
Коментари Харесай

Кьовеши посочи кое спъва работата на европрокуратурата да разследва корумпирания елит у нас

Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като добър образец. Сравнявайки офиса в България с другите офиси, считам, че сме заложили положителни стандарти тук. Tова сподели европейският основен прокурор Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е след среща с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

Тя регистрира, че е належащо да бъдат назначени още европейски делегирани прокурори от България, с цел да се запълни съставът. Кьовеши означи и потребността от полицейски чиновници, които да подкрепят работата на делегираните прокурори у нас.

Eвропейският основен прокурор уточни, че на срещата с премиера Денков и вицепремиера Габриел са разискали три тематики - доизграждане на офиса на Европейската прокуратура в България, компетенциите на Европейската прокуратура, засягащи битката с проведените незаконни групи, както и увеличение на пълномощията на институцията във връзка с глобите против Русия. 

Поздравявам управляващите в България, че се причислиха към френско-германската самодейност за разширение на пълномощията на Европейската прокуратура да проверява заобикалянето на глобите против Русия, сподели Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е.

Тя добави, че все още институцията има доста лимитирани пълномощия да проверява нарушаването на тези наказания от страна на страни членки на Европейски Съюз. Според нея, с цел да се промени това, би трябвало да се създадат две неща - да се одобри национално законодателство, което да криминализира заобикалянето на глобите, и да се усилят пълномощията на Европейската прокуратура, с цел да покриват подобен вид закононарушения.

На въпрос дали Европейската прокуратура има информация за случаи на корупция с присъединяване на висшестоящи политици, предприемачи или олигарси, Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е сподели, че институцията проверява стотици случаи, само че е мъчно, тъй като прокурорите не са задоволителни и няма особено зачислени служители на реда, с които да работят.

Сред тези случаи има някои доста съществени, които засягат значима инфраструктура, като става въпрос и за съществени финансови средства. Винаги, когато имаме съответна информация и солидни данни, оповестяваме случаите, сподели тя и добави, че не може да даде данни за качеството на избрани лица, които се проверяват за вероятно осъществени закононарушения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР