Българският национален по волейбол за жени загуби от домакина Япония

...
Българският национален по волейбол за жени загуби от домакина Япония
Коментари Харесай

Лъвиците с тежка загуба от Япония

Българският народен по волейбол за дами загуби от домакина Япония с 0:3 (20:25, 17:25, 19:25) в третата си среща от първата седмица в шампионата Лига на нациите в Нагоя.

Поражението е второ за българките, които стартираха с победа с 3:0 над Хърватия, а по-късно отстъпиха пред Доминиканската република с 2:3 гейма.

" Лъвиците " изпуснаха Доминиканската република

България с първа загуба в Лигата на нациите

Японките записаха трета победа от трите си мача досега, губейки единствено един гейм от Доминиканската република.

Селекционерът на България Лоренцо Мичели избра в стартовия състав Мария Кривошийска, Елена Бечева, Петя Баракова, Мерелин Николова, Мария Йорданова, Мира Тодорова и либеро - Мила Пашкулева.

" Лъвиците " се готвят за скок в Лигата на нациите

Нашите се борят за оставане в дивизията

Българките започнаха равностойно дуела и се държаха покрай състава на Япония. След тъждество при 16:16, пристигнало след ас на Елена Бечева, японките означи четири точки за преднина от 20:16 и завоюваха гейма с 25:20.

Българският отбор бе изоставащ през множеството време във втората част и отстъпи със 17:25 пред демонстриращия солидна отбрана тим на домакините.

Началото на третия гейм бе положително за националките, които поведоха с 9:7 след офанзива на Мария Йорданова. Тимът на България позволи поврат за 12:13, само че изравни при 15:15 след сполучлива акция, приключена от Мерелин Николова. Япония обаче съумя да се откъсне с пет точки в заключителните моменти на гейма до 22:17 и ликува с крайното 25:19.

Най-резултатна от българските волейболистки бе Мария Йорданова с 9 точки, а по 7 осъществиха Мира Тодорова и Мерелин Николова.

В последния си дуел от първата седмица на конкуренцията в Нагоя националките ще се изправят против състава на Германия на следващия ден (4 юни) от 9:40 часа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР