Българският национален отбор загуби 0:1 от Иран в приятелска среща

...
Българският национален отбор загуби 0:1 от Иран в приятелска среща
Коментари Харесай

Националите загубиха от Иран в Пловдив

Българският народен тим загуби 0:1 от Иран в другарска среща на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив. Единственото попадение означи Мохамад Мохеби в 13-ата минута. Така селекцията на Младен Кръстаич остава без победа в пет срещи през 2023 година

В неделя отборът ни гостува на Черна гора в евроквалификация. Бъдещият ни противник направи 2:2 против Литва във Вилнюс, като равенството надалеч не влизаше в сметките му, по този начин ще е още по-амбициран против България.

Мъжкият народен тим на страната ни семейства в Пловдив за първи път от над 40 години насам. За последно през 1983-та посреща Съюз на съветските социалистически републики в олимпийска подготовка - 2:2. 

Преди първия съдийски сигнал на стадион „ Христо Ботев “ българският тим излезе със специфични фланелки в поддръжка на Петър Хубчев, който се бори с подло заболяване. 

Иран стартира по-активно срещата и в 5-ата минута провежда първа по-опасна офанзива, при която Мохамад Мохеби навлезе отляво в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, само че не откри задачата. Малко по-късно капитанът на гостите Ехсан Хайсафи стреля тъкмо от директен свободен удар, само че право в ръцете на Димитър Митов. 

В 13-ата минута Иран откри резултата. Илия Груев сбърка при опита си да върне към вратаря и Саман Годос центрира към Мохамад Мохеби, който на празна врата осъществя с глава за 1:0. 

Десет минути по-късно селекционерът на гостите Амир Галеноуи трябваше да извърши насилствена промяна на вратарския пост, където Алиреза Бейранванд отстъпи мястото си на Паям Ниазманд. 

След 30 минути игра България стигна до първия си прецизен удар. Кирил Десподов стреля от фаул, само че не затрудни Ниазманд. 

В 39-ата минута Иран можеше да удвои задатъка си след групова неточност в защитата на „ лъвовете “, само че завършващия пас към Мохамад Мохеби не беше акуратен. Така почивката пристигна при гол задатък в интерес на гостите. 

Пет минути след подновяването на играта през втората част голмайсторът на Иран Мохеби имаше опция да означи второ попадение, само че шутира настрана от вратата, останал самичък отляво в наказателното поле на българския отбор. 

В 61-ата минута възпитаниците на пропуснаха още една отлична опция. След центриране от корнер топката бе свалена с глава към Саеид Езотолахи, който от границата на вратарското поле стреля над напречната греда. 

България отговори с прецизен удар от отдалеченост на резервата Георги Русев четири минути по-късно, който обаче на затрудни Паям Ниазманд. 

До края на срещата българският тим потърси изравняването и имаше няколко благоприятни условия да стигне до него. В 85-ата минута Кирил Десподов стреля неопределено от директен свободен удар. В идната офанзива рисков шут на Спас Делев бе блокиран, а малко по-късно Илиан Илиев не откри задачата със мощен удар от над 20 метра. Така Иран се поздрави с крайния триумф.

В неделя (10 септември) селекцията на Младен Кърстаич се изправя против отбора Черна гора в петия си мач от група G на евроквалификациите. Срещата е от 19:00 часа в Подгорица. До момента България няма триумф в квалификационната си група и след 2 равенства и 2 провали заема последната пета позиция в класирането с 2 точки, колкото има и четвъртият Литва. Черна гора е на третото място с 5 точки в актива си. 

Отборът на Черна гора пропусна да победи Литва в квалификационен мач за Евро 2024 от група G, в която е и съставът на България.

Двубоят в Каунас приключи 2:2, като и четирите гола паднаха в заключителните минути на мача. Литовците поведоха с попадение на Гитис Паулаускас в 71-а минута, а Никола Кръстович изравни седем по-късно.

Стефан Савич изведе отбора на Черна гора в 89-а минута, само че домакините стигнаха до точката с попадение не Федор Черних в четвъртата минута на добавеното време.

Черна гора е на трето място в група G с 5 т. Литва е на четвърто място с 2 точки, колкото има и съставът на България. Първото място в групата разделят Унгария и Сърбия с по 7 точки.

В идващия мач Черна гора приема България в Подгорица в неделя, 10 септември, от 19 часа.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР