Българският национален отбор за мъже спечели последния си мач за

...
Българският национален отбор за мъже спечели последния си мач за
Коментари Харесай

Баскет националите с победа в последните секунди

Българският народен тим за мъже завоюва последния си мач за 2017 година. Тимът ни се наложи над Исландия като посетител с резултат 77-74 в доста оспорван и сложен мач. Нашите изоставаха през множеството време, само че мощен темперамент и по-здрави нерви в последните минути им донесоха успеха. Така те имат победа и загуба след първия квалификационен прозорец за Световното през 2019 в Китай. Следващият прозорец е в края на февруари, като в него отборът ни ще посрещне Чехия и ще гостува на Финландия.

Домакините поведоха при започване на мача и бяха напред през първата четвърт, а на моменти преднината им беше двуцифрена. Домакините резервираха преднина и през втория интервал, с цел да се отдръпват на почивката с задатък. Темпото се резервира след подновяването на играта, само че в средата на третата четвърт след две следващи тройки за нашите, последвани от панер и фаул на Чавдар Костов нашите се приближиха единствено на точка. Исландците обаче съумяха бързо да си върнат по-стабилна преднина за 61-53 след третия интервал.

Националите ни останаха близо, а по-малко от 3 минути преди края с тройка на Чавдар Костов взеха преднина при 67-66. По-малко от минута до края отборът ни имаше 4 точки преднина, след което получи тройка, само че Павел Маринов наниза панер, а по-късно българите направиха добра отбрана и имаха владеене. В последните секунди разликата падна до точка, а Александър Везенков застана на наказателната линия и оформи крайния резултат.

Най-резултатен за триумфа бе Павел Маринов с 18 точки. Александър Янев добави 16, с 13 се регистрира Чавдар Костов, 12 има Станимир Маринов, а 10 вкара Александър Везенков. За Исландия с 21 точки приключи Мартин Хермансон, а 18 има Якоб Сигурдарсон, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР