Българският национален отбор за Купа Дейвис постигна исторически успех, след

...
Българският национален отбор за Купа Дейвис постигна исторически успех, след
Коментари Харесай

България довърши Нова Зеландия и ще играе в Световна група I на Купа Дейвис

Българският народен тим за Купа " Дейвис " реализира исторически триумф, откакто за първи път се класира за Световна група I на най-стария екипен тенис шампионат.

Постижението стана факт след успеха с 3-1 против отбора на Нова Зеландия като посетител в плейофите, като в решителния мач Димитър Кузманов надигра Киринпал Пану в три сета.

Припомняме ви, че през вчерашния ден България завоюва първите два дуела на сингъл с помощта на Александър Лазаров и Мико Кузманов, с което си обезпечи удобен задатък от 2-0 победи преди втория ден на конфликта в Крайстчърч.

Днес, програмата беше открита със срещата на двойки, в която Александър Донски и Пьотр Нестеров се изправиха против надалеч по-опитните Майкъл Винъс и Артьом Ситак. Българите се бориха, само че в силите им стигнаха единствено с цел да завоюват един сет и в последна сметка отстъпиха след 3:6, 6:3, 3:6.

По проект незабавно след края на тази среща на корта трябваше да излязат Димитър Кузманов и Киринпал Пану, само че тъкмо в този миг над Крайстчърч се изля пороен дъжд, което забави дуела с няколко часа.



Забавянето сякаш повлия по-негативно на Кузманов, тъй като дуелът за него стартира мъчно и българинът позволи да бъде продънен при започване на първия сет и изостана с 3:1. До края на първата част обаче 192-ия в ранглистата показва, че е по-добрият на корта и завоюва пет следващи гейма, с цел да затвори сета с 6:3.

Мико употребява набраната инерция и при започване на втората част на собствен ред поведе с пробив задатък при 3:1, само че Киринпал Пану изравни при 3:3. В идващите минути играта вървеше гейм за гейм, когато в 12-ия новозеландецът издебна своя момент и осъществя брейк, с който постави точка на разногласието във втория сет след 7:5.

Решителната трета част стартира мъчно за Кузманов, който още в първия си сервис гейм трябваше да избавя няколко точки за пробив, само че се оправи, а в петия гейм на собствен ред взе подаването на противника си, с цел да поведе с 3:2. До края българинът сервираше устойчиво, с цел да стигне до крайното 6:3, 5:7, 6:4 за малко над три часа игра, с което подпечата мястото на нашия тим в Световна група I на Купа " Дейвис ".

Капитан на българския тим е Валентин Димов, а в ролята на негови асистенти са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.

Следващият дуел на България в Купа " Дейвис " ще бъде през септември, като при нов триумф страната ни ще си обезпечи място в квалификационния кръг за класиране на Финалите на конкуренцията през 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР