Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция.

...
Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция.
Коментари Харесай

Страхотен обрат и мъжка битка за волейболистите срещу Франция

Българският народен тим по волейбол записа незабравим поврат против Франция. Тимът ни обърна петлите от 0:2 до 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) гейма в шестия си мач от Лигата на нациите.

Състезателите на Силвано Пранди направиха немислимото след показаното в първите два гейма. В началото на срещата изглеждаше по този начин, като че ли тимът ни няма никакви защитни сили против „ петлите”, което обаче се оказа лъжливо. Отборът ни сподели дух и темперамент, с цел да завоюва втори мач от акцията.

България прекъсна серия от 5 следващи загуби от Франция на огромни спортни конгреси, като в последните 3 не беше печелил нито гейм. Днес след първата част отборът ни усъвършенства представянето си на блок, което докара освен до гейм, само че и до извоюван мач против „ петлите”.

Безспорен факт е, че и отборът на Франция не блестеше доста, още повече, че тимът на Лоран Тили не беше в оптималния си състав.

„ Трикольорите” от своя страна бяха без Тодор Скримов, който получи травма през вчерашния ден. За сметка на това доста мощен дуел изнесе Розалин Пенчев.

До този миг отборът ни не се представяше доста безапелационно в конкуренцията. След успеха на старта, „ трикольорите” инкасираха четири следващи провали. В Нинбо, втората седмица от шампионата, възпитаниците на Силвано Пранди претърпяха загуба първо от домакините – Китай (0:3 гейма), а през вчерашния ден и от Полша (1:3 гейма). В последна сметка, в третия си мач в китайския град, волейболистите ни записаха победа.

От 15 до 17 юни България е хазаин на идния шампионат във Варна, където противници на "лъвовете " ще бъдат Австралия, Япония и Италия.

През първите две елементи в играта на тима на Силвано Пранди липсваше играта на блок, а пласираните удари падаха на земята, без да можем да противодействаме и на офанзивата на противника. Прекалено доста неточности бяха позволени и при осъществяване на начален удар. В този детайл на играта и Франция отстъпваше.

След триумфа България заема към този момент 11-о място във краткотрайното класиране на Лигата на нациите с 5 точки, след 2 победи и 4 загуби, до момента в който Франция е на втората позиция, директно след Бразилия, който е единственият непобеден тим до този миг.

В първата част французите имаха цялостно предимство и закономерно поведоха в резултата след 25:21. Вторият гейм завърши при 25:23 и още веднъж беше в интерес на Франция, само че в нея българският отбор доста усъвършенства играта си в отбрана.

Обратът стартира в третата част, когато представянето на България в офанзива също беше на по-високо равнище. Срещата стигна до тайбрек след 25:21 и 25:23 в интерес на "трикольорите ".

Те имаха преднина от 8:5 в средата на петия гейм, в който Франция позволи голям брой неточности при начален удар. Стигна се до 15:11 в интерес на българите, които демонстрираха мощна игра на блок.

Най-резултатен за българския тим стана Розалин Пенчев с 15 точки, а Светослав Гоцев добави още 8 точки за втория триумф в шампионата през сезона.

Жан Патри се отличи с 13 точки за състава на Франция.

България - Франция 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11)

България : Г. Братоев, Учиков, Н.Пенчев, Р. Пенчев, Грозданов, Гоцев, Каракашев-либеро

Франция : Коре, Бойер, Тили, Карле, Бюлтор, Льо Гоф, Гребенников-либеро

 Силвано Пранди
източник: LAP.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР