Българският национален отбор по волейбол за мъже записа успешен край

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже записа успешен край
Коментари Харесай

България разплака Белгия за успешен край на олимпийската квалификация и остави жива интригата за втората квота

Българският народен тим по волейбол за мъже записа сполучлив завършек на календарната година, побеждавайки състава на Белгия с 3:2 (25:21, 23:25, 21:25, 22:25, 15:13) гейма в последния си дуел от олимпийската подготовка.

Въпреки че не процедура " лъвовете " не играха за нищо в този дуел, тяхната победа направи по този начин, че белгийците най-вероятно ще продължат с чакането си да играят на олимпийски игри, защото в този момент би трябвало да се надяват отбора на Канада да не победи новобранеца в подреждането Мексико.

За момчетата на Пламен Константинов това бе общо четвърти триумф в тази група и по този начин те завършват присъединяване си в шампионата с баланс 4-3, като малко по-късно през днешния ден ще стане ясно дали нашите момчета ще завършат на 4-о или 5-о място в крайното нареждане. Това зависи от изхода на срещата сред Аржентина и Нидерландия.

В днешния мач против Белгия обаче " трикольорите " демонстрираха темперамент, откакто съумяха да измъкнат първия гейм, в чиято среда бяха догонващи 4 точки, а след това направиха поврат от закъснение с 1:2 гейма.



Над всички в днешния дуел за спечелилите бе капитанът Цветан Соколов, който в, може би, последната си среща с националната фланелка заби 27 точки за триумфа. Мартин Атанасов добави 16, а Аспарух Аспарухов и Алекс Грозданов (6 блока) се регистрираха с по 11.

От другата страна на мрежата за белгийците диагоналът Фере Регерс завърши с 26 пункта, само че даже те не се оказаха задоволителни за неговия отбор и по този начин селекцията на Емануеле Дзакани ще би трябвало да изчака няколко часа, с цел да разбере дали въпреки всичко Канада ще се възползва от шанса си и ще победи Мексико, с цел да се класира за Олимпийските игри в Париж следващата година.

Припомняме ви обаче, че късмет да завоюва втората виза за Игрите във френската столица 2024 към момента има и съставът на Аржентина, който би трябвало да гони наложителен триумф против Нидерландия и да се надява на неверна стъпка на канадците против " ацтеките ".

Шансовете за Белгия минават само при провали и на " гаучосите ", и на " кленовите листа ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР