Българският национален отбор по волейбол за жени продължава да заема

...
Българският национален отбор по волейбол за жени продължава да заема
Коментари Харесай

Националните ни отбори по волейбол запазиха позиции в световната ранглиста

Българският народен тим по волейбол за дами продължава да заема 15-ото място в обновената през днешния ден международната класация на Международната федерация по волейбол.

" Лъвиците " на селекционера Лоренцо Мичели събраха актив от 203 точки и резервират позицията си по отношение на последното класиране.

В тазгодишното издание на Лигата на нациите българките реализираха четири победи, завършвайки на 13-ото място в подреждането, с което си подсигуряваха и присъединяване в идващото издание на шампионата.

Лидер в ранглистата при дамите е тимът на Съединени американски щати с 401 точки, а челната тройка допълват селекциите на Бразилия с 377 т. и тази на Китай с 345 пункта.

При мъжете, представителният ни състав, воден от наставника Николай Желязков, също запази позицията си в международната класация. " Трикольорите " заемат 22-ото място с актив от 161 точки.

В груповата фаза на Лигата на нациите " юнаците " записаха две победи против отборите на Иран и Нидерландия и приключиха на предпоследното 15-о място в класирането, което им дава право на присъединяване в международната конкуренция и през идващото лято.

Водач в ранглистата е Полша е с 391 точки. Следват Бразилия с 370 точки и Франция с 354 точки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР