Българският национален отбор по волейбол за жени постигна четвърта победа

...
Българският национален отбор по волейбол за жени постигна четвърта победа
Коментари Харесай

България преби Швейцария на волейбол! Лъвиците записаха четвърта поредна победа и са на 1/8-финал на Европейското първенство

Българският народен тим по волейбол за дами реализира четвърта победа в група " В " на Европейското състезание, надделявайки през днешния ден над тима на Швейцария с 3:1 гейма (21:25, 25:23, 25:17, 25:13). Това е четвърта победа на българския отбор и трета на шампионата с 3:1 гейма.

Днешният триумф подрежда девойките на треньора Лоренцо Мичели на 2-о място в групата и подсигурява присъединяване на осминафиналите против 3-ия отбор от група D Словакия. Срещата е в неделя във Флоренция.

Колеблив първи гейм даде преднина на швейцарките, само че по-късно българският тим доминираше и просто не остави късмет на противничките си. Единствено във втората част швейцарките се пробваха да се опълчват, като частта приключи единствено с две точки за България. Тя стартира с разменя водачеството, като съперничките поведоха с най-голямата си разлика за 21:17. Отлична игра на Радостина Маринова оказа помощ на България да понижи на 19:21 и на 20:22. Българките се пробваха да извърнат хода на първия гейм при 21:23, само че сполучлива обсада на Мелин Перие.

Колебанията на българския тим продължиха и във втория гейм, когато Швейцария поведе със 7:4. Елена Бечева, Радостина Маринова и Борислава Съйкова обаче се включиха доста добре и направиха поврат до 12:9. След това треньорът на швейцарките взе спиране и това оказа помощ да изравнят 13:13, само че България още веднъж беше по-силен и в офанзива, и на блок и преднината се усили на 19:16, а по-късно и на 23:20. Отлична офанзива, готова от Петя Баракова, беше приключена с точка през центъра и геймовете бяха изравнени.

В третия и в четвъртия гейм волейболистките на България тотално преобладаваха. В третата част изходът беше решен при 16:7, когато още веднъж най-хубавата в днешния ден Радостина Маринова донесе точки от единична обсада и от две пускания през отбраната. Четвъртият гейм протече по подобен метод, като Швейцария имаше някакви очаквания до 4:7. Отлично се върна на терена Мирослава Паскова, която оказа помощ разликата да скочи до 20:12 и по-късно да бъде извоюван с 3:1 единствено с 13 точки за съперника.

В последната среща от група В Италия по-късно през днешния ден ще играе против състава на Хърватия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР