Българският национален отбор по волейбол за жени допусна първата си

...
Българският национален отбор по волейбол за жени допусна първата си
Коментари Харесай

Италия не остави шансове на България и ни нанесе първа загуба на Евроволей 2023 за жени

Българският народен тим по волейбол за дами позволи първата си загуба на Евроволей 2023, откакто отстъпи на един от съдомакините Италия с 0:3 (16:25, 17:25, 13:25) гейма в мач, игран в " Арена ди Монца ".

За страдание, " лъвиците " бяха надалеч от най-хубавата си игра и в нито един миг не съумяха да се опълчват на настоящите европейски шампионки, които пък записаха третата си поредна победа от началото на шампионата.

В първите два гейма " Скуадрата " успяваше да поведе още в самото начало, след което последователно усилваше задатъка си, до момента в който девойките на Лоренцо Мичели бяха догонващи.

Началото на третата част вдъхна вяра за малко по-различен процес, само че Италия бързо си върна контрола върху протичащото се на игрището, като в един миг таблото показваше 22:9 в интерес на волейболистките на Давиде Мацанти, които без никакви проблеми затвориха сета, а с това и мача.

Така, в класирането италианките са към този момент едноличен водач с баланс 3-0, следвани от България и Босна и Херцеговина с 2-1, като нашите девойки имат преимущество поради множеството си извоювани точки дотук.

Утре, " лъвиците " отпътуват за Торино, където са последните два мача от групата против Румъния във вторник, а на другия ден – против Швейцария. Ако спечелим срещите, ще сме сигурно втори в групата и можем да чакаме по-удобен чоп за осминафиналите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР