Българският национален отбор по волейбол отстъпи с 0:3 (-21, -20,

...
Българският национален отбор по волейбол отстъпи с 0:3 (-21, -20,
Коментари Харесай

България допусна 7-а загуба във волейболната Лига на нациите

Българският народен тим по волейбол отстъпи с 0:3 (-21, -20, -23) гейма пред Франция в първия си мач от домакинската група 16 на Лигата на нациите. Загубата в зала " Конгресна " на ДКЦ във Варна бе общо седма от началото на новия комерсиален шампионат на интернационалната федерация (FIVB), наследил Световната лига.

Именно " петлите " завоюваха купата от последното издание на остарелия формат през 2017 година, а през днешния ден демонстрираха, че са прекомерно мощни за осакатения състав на " лъвовете ". Реализатор №1 в мача стана диагоналът Жан Патри с 16 т., а Жулиен Линеел добави 11 т. за триумфа на французите. В нашия тим най-резултатен бе Валентин Братоев с едвам 9 т.

Така Франция оглави общото класиране в Лигата на нациите с 25 т. от 8 победи и 2 загуби, измествайки краткотрайно международния първенец Полша (23 т., 8-1), който е с мач по-малко. Трети към този момент е олимпийският първенец Бразилия (23 т., 8-2), който през днешния ден сензационно бе победен с 0:3 (-22, -32, -23) от отбора на Канада в откриващия мач от шампионата във Варна. България е на 12-о място измежду 16-те тима с 9 т. (3-7).

До края на уикенда в ДКЦ ще се изиграят мачовете Франция - Бразилия и България - Канада на следващия ден (16 юни) и Франция - Канада и България - Бразилия в неделя (17 юни).

СНИМКА: FIVB.COM
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР