Българският национален отбор по волейбол направи открита тренировка пред медиите,

...
Българският национален отбор по волейбол направи открита тренировка пред медиите,
Коментари Харесай

Волейболните национали с куп контузени в началото на подготовката за домашното Световно

Българският народен тим по волейбол направи открита подготовка пред медиите, малко след началото на подготовката си за Световното състезание по волейбол, което ще се организира в България и Италия сред 9 и 30 септември. Българските почитатели ще имат опцията да следят онлайн мачове от най-важния конгрес във волейбола, като Русе, Варна и София ще одобряват срещи от шампионата. За страдание, " лъвовете " имат множествено проблеми с контузени съществени играчи, за които не се знае дали ще се възстановят в точния момент за началото на шампионата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Селекционерът на отбора Пламен Константинов разкри, че с изключение на трайно контузения Цветан Соколов, под въпрос за Световното са още титулярният разпределител Георги Братоев, главните централни блокировачи Теодор Тодоров и Николай Николов, посрещачът Тодор Скримов и диагоналът Боян Йорданов. За Константинов огромният проблем е, че до 30 юли би трябвало да се разгласи разширения състав от 22-ма състезатели за Световното състезание, а до тогава е допустимо положението на част от контузените към момента да не е изяснено.

" При някои контузиите са отшумели, има най-малко 4-5 души под въпрос дали ще могат да вземат присъединяване, само че надали ще се обясни околните дни. Нямам пост без проблем, с изключение на либерата, на всички други постове би трябвало да вършим някакъв избор. Георги Братоев е под въпрос – има стрес фактура. Има разнообразни отзиви, един споделят, че би трябвало наложително да се направи интервенция, други споделят, че може да опита да играе, тъй като интервенцията ще го извади от Световното, а и може би от огромна част от клубния сезон. Той на следващия ден лети за Париж и в понеделник сутринта ще направи последна консултация. Теодор Тодоров изобщо не е играл волейбол до този миг, занапред би трябвало да се обяснява. Ники Николов би трябвало този проблем в рамото най-малко малко да се е нормализирал. Скримов след контузията продължава да има болки в крайници и ахилеса. Боян Йорданов има проблем с рамото след първия мач с Германия - притеснение на канала и киста на сухожилието. Надявам след към седмица или 10 дни да може да стартира с волейбол, тъй че и при него ще се разбере по какъв начин е действителното положение след датата за определянето на състава ", изясни Константинов.

Наставникът на отбора призна, че няма да има избор и ще би трябвало да разчита на някои от по-младите състезатели, без значение до каква степен те са подготвени за присъединяване на толкоз значим конгрес. Той въпреки всичко означи, че множеството играчи са посочили израстване с присъединяване си в Лигата на нациите при започване на лятото. " При всички положения имаше едно израстване в момчетата. Естествено, в тази обстановка нямаме доста избор кои са подготвени и кои – не са. Някои действително в друга обстановка нямаха да имат шанса или място в националния тим, само че наложително се търсят разновидности, с цел да излезем от обстановката ".

За националите следва лагер на планинската база в Белмекен, който ще продължи от 23 юли до 11 август. След това тимът ще се приготвя във Варна. Именно в морската столица ще играят мачовете си волейболистите на България. Тимът ни е в предварителна група " D " дружно с Полша, Финландия, Куба, Пуерто Рико и Иран. Срещите ще се изиграят в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта.

Константинов разкри, че в лагера ще взе участие и опитният Мирослав Градинаров, който може да покрие две позиции на игрището и ще бъде потребен при доста проблеми с контузени играчи. Треньорът призна, че няма по какъв начин отборът да избяга от огромните упования на българската аудитория, без значение от събитията. " Естествено, че като играеш у дома, без значение какви проблеми имаш, хората имат упования и желаят един добър резултат. От това няма по какъв начин да се избяга и в случай че не можеш да свикнеш с това напрежение да показваш близо до капацитета си, значи не ставаш за такова спортно равнище ", показа той.

Капитанът на отбора Виктор Йосифов съобщи, че публиката във Варна ще бъде огромна мотивация за него и съотборниците му, с цел да покажат те най-хубавото от себе си на Световното състезание. " Поредно Световно, за мен може да се окаже и последно. Очаквам да се подготвим добре и всеки един да даде максимума от себе си, да излезем с чиста съвест след края на това Световно. Важно ще е да създадем колектив и да създадем дружно тим и да си оказваме помощ, тъй като с всички тези травми, огромна част от класата на тима се отслаби. Това ни е един от възможностите - да създадем добър колектив, което да ни помогне в мачовете. Домакинството е една мотивация, която може да ни помогне. При състояние, че мачовете са във Варна, те са се потвърдили като най-хубавата аудитория може би в България. Това ще ни даде една мотивация в сложни моменти да намерим сили да играем добре. Още никой не ни е поставял съответна цел, естествено, ще бъде страховит триумф, в случай че можем да влезем в първите шест ", разяснява централният блокировач. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР