Българският национален отбор по тенис е на крачка от историческо

...
Българският национален отбор по тенис е на крачка от историческо
Коментари Харесай

Националите по тенис на победа от историческо класиране за купа Дейвис

Българският народен тим по тенис е на крачка от историческо класиране за група I за купа " Дейвис ".

Нашият тим поведе 2:0 на Нова Зеландия след първия ден от мачовете. И при още един триумф ще заслужи правото да играе в горната дивизия. 

В първата среща за деня Александър Лазаров се наложи със 7:6(1), 6:2 над Аджийт Рай за 90 минути игра. Българинът проби за 5:3 в първия сет, само че незабавно позволи рибрейк. Така се стигна до тайбрек. В него Алекс завоюва безапелационно 7:1 точки.

Лазаров поведе 2:0 във втората част, а по-късно направи още един пробив за 4:1. До края Алекс беше постоянен на сервис и затвори мача с 6:2.

За втората среща новозеландците направиха смяна в състава си. Така Димитър Кузманов се изправи против Киринпал Пану. Мико направи поврат и завоюва с 5:7, 6:3, 6:2 за 3 часа и 1 минута игра.

Кузманов пропусна три сетбола при 5:4 в първия сет, а по-късно позволи да бъде продънен за 5:6. Българинът имаше точка да вкара сета в тайбрек, само че не съумя и загуби първата част с 5:7.

Мико избави четири точки за пробив за 2:2 във втория сет и това преобрази представянето му. Кузманов проби за 5:3 и завоюва подаването си за 6:3.

Българинът сподели доста по-голямата си класа в третата решителна част. Мико поведе с 5:1 и по-късно нямаше проблеми да донесе втората победа на България

Програмата в неделя ще стартира със срещата на двойки, за която са декларирани Александър Донски и Пьотр Нестеров против Майкъл Винъс (номер 16 в международната класация на двойки) и Артьом Ситак (номер 132 на двойки). След това са двете срещи на сингъл.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР