Българският национален отбор по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48

...
Българският национален отбор по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48
Коментари Харесай

Ръгбистите ни паднаха тежко от Молдова, но дадоха надежди за бъдещи сериозни успехи

Българският народен тим по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48 (6:17) в последната и решителна среща от група С на Европейската ръгби-конференция. Така молдовците са първи с три победи от три мача и отиват на подготовка за нанагорнище в горната дивизия.

Българският тим ще би трябвало да се задоволи с 2-ото място в групата след две победи над Сърбия и Турция и проваляне през днешния ден от молдовците.

Срещата стартира равностойно и след началното 5:0 за Молдова, българите редуцираха пасива на 5:3. Този резултат се резервира до 20-ата минута на първата част, когато мощен пробив на Йон Копитов от молдовския отбор приключи с осъществяване на пет точки и задатъкът им се усили на 10:3.

В 26-ата минута капитанът на българския отбор Петър Николов не сбърка при есе и осъществя за 6:10. Това в действителност се оказаха и последните точки за българския отбор, който до полувремето изоставаше към този момент със 17:6. Тимът ни се поведе по играта на домакините, който предложи повече единоборства, вместо да търси си бързи пробиви, довели до безапелационния триумф над Сърбия в края на април.

" Първо, желая да поздравя тима на Молдова за изключителното им показване през днешния ден. Те в действителност демонстрираха своите умения и увереност и това се оказа прекалено много, с цел да ги преодолеем. Въпреки резултата, аз съм извънредно горделив с нашия тим, изключително с новите ни играчи, които в действителност се активизираха и демонстрираха своя капацитет. За българското ръгби е окуражаващо да види дълбочината на гения, който имаме, преминавайки през стадиите на развиване. Вече чакаме с неспокойствие идващия сезон, където ще продължим да интегрираме тези обещаващи момчета и ще приветстваме назад някои от нашите основни играчи след травми. Бих желал също по този начин да пожелая триумф на тима на Молдова до края на сезона, изключително в идния мач против Люксембург. Всички чакаме с неспокойствие да забележим още една страхотна игра. Благодарим на нашите почитатели за непоколебимата поддръжка. Ще продължим да работим крепко и ще се върнем по-силни ", съобщи селекционерът на българския народен тим по ръгби Ромен Балмис, представен от формалната страница на федерацията във фейсбук.
 Федерер поддържа РЮА във финала на международното по ръгби
Федерер поддържа РЮА във финала на международното по ръгби

Любимците му завоюваха с 12:11 против Нова Зеландия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР