Българският национален отбор по минифутбол продължава с отличното си представяне

...
Българският национален отбор по минифутбол продължава с отличното си представяне
Коментари Харесай

Българските национали по минифутбол сразиха Англия и са на четвъртфинал на световното първенство

Българският народен тим по минифутбол продължава с отличното си показване на международното състезание в Рас ал Хайма (ОАЕ) и към този момент е в четвъртфиналите след победа с 2:1 над Англия.

Головете за българския тим означиха Явор Генчев минути преди края на първото полувреме и Неделиан Костадинов от дузпа през втората част. Между двете попадения на " лъвовете " за Англия прецизен беше Доминик Морган-Грифитс.

Срещата несъмнено предложи доста страсти, борба и здрави единоборства. При поделено превъзходство българският тим стигна до преднина минути преди края на първата част. Явор Генчев получи топката от ляво до тъчлинията и с противоположен крайник изненада вратаря на англичаните Хафед Ал Друби.

Началото на второто полувреме беше за англичаните, които сътвориха две положителни благоприятни условия и при втората изравниха. След осъществяване на фаул фронтално към централната зона от Ник Уайброу, топката попадна в Морган-Грифитс и изненада българския пазач Димитър Каров.

Две минути по-късно съдията отсъди дузпа в интерес на България, откакто мощен удар на Спас Милушев срещна ръката на Уайброу в наказателното поле. Неделиан Костадинов беше праволинеен от бялата точка и още веднъж даде преднина на българския отбор.

До края на срещата имаше благоприятни условия за гол пред двете порти, само че в последна сметка задатъкът на " трикольорите " оцеля и по този начин те към този момент са част от огромната осмица на международното състезание в Рас ал Хайма.

В спор за място на полуфиналите България излиза против европейския първенец Азербайджан, като дуелът е на следващия ден вечер от 19:00 часа. По-рано през днешния ден азерите отстраниха с 3:0 отбора на Португалия.

Ето ги и резултатите от останалите осминафинали:

Казахстан – Мексико 0:0 в постоянното време, 2:1 при дузпите
Чехия – Съединени американски щати 4:2
Грузия – ОАЕ 1:1 в постоянното време, 2:3 при дузпите
Румъния – Тайланд 7:0

По-късно довечера предстоят да се изиграят конфликтите Словакия – Черна гора и Унгария – Египет.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР