Българският национален отбор по хокей на лед отстъпи на Република

...
Българският национален отбор по хокей на лед отстъпи на Република
Коментари Харесай

България загуби от Южна Африка в последната си Олимпийска квалификация по хокей на лед

Българският народен тим по хокей на лед отстъпи на Република Южна Африка с 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) в последната среща от олимпийския хокеен шампионат, който се организира в Исландия. Това е трето проваляне за българските хокеисти и те  остават на последното място в групата с 0 точки и негативна голова разлика 4:29. По-рано в шампионата българите претърпяха провали от Исландия с 3:4 и от Естония с 0:21.

Попадението за България осъществя Даниел Дилков 11 секунди преди последния съдийски сигнал, към този момент при резултат 0:4.

Първата третина приключи без попадения и при предимство на българския отбор в ударите към вратата 8:6. Тази картина на леда се резервира доникъде на втората част, когато Южна Африка откри резултата посредством Йоаким Валадас. Същият играч удвои преднината на своята страна 41 секунди след началото на третата част, а Диън Факати направи 3:0 в 47:07 минута.

Пет минути преди края на мача българският тим извади вратаря Андреа Карабаджаков и пусна шести полеви играч с концепцията да понижи резултата. Но българите изгубиха шайбата и бяха осъдени с четвърти гол, дело на Люк Карелсе, приключил пас на Валадас.

Малко преди края въпреки всичко офанзивите на българския отбор се увенчаха с триумф с почетното попадение на Дилков.

По-късно през днешния ден е последната среща в група К на шампионата сред домакините от Исландия и Естония. Победителят от тази среща продължава в третия кръг на пресяванията, който обаче е предпоследен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР