Българският национален отбор по хандбал за мъже попадна в една

...
Българският национален отбор по хандбал за мъже попадна в една
Коментари Харесай

България в група с Азербайджан и Нигерия на Световната купа по хандбал във Варна

Българският народен тим по хандбал за мъже попадна в една група с тимовете на Азербайджан и Нигерия за идното издание на шампионата за Световната купа, който ще се организира в Двореца на културата и спорта във Варна в интервала 25-30 април.

В конкуренцията ще вземат участие общо 12 тима, които бяха разпределени в четири групи по три тима, като спечелилите от всеки един поток се класират за полуфиналите, вторите в подреждането ще спорят в потока за 5-8 място, а останалите на последно място ще играят за 9-12-та позиция.

" Лъвовете " ще изиграят първия си дуел в шампионата на 25 април против Азербайджан, а ден по-късно българите се изправят и против Нигерия.



По правилник треньорското трио Илиян Василев, Димитър Николов и Николай Георгиев имат право да повикат до трима състезатели над 24 години, до момента в който всичко останали би трябвало да бъдат на възраст сред 16 и 24.

До този миг най-хубавото класиране на България в шампионат за Световната купа датира от 2019 година, когато трикольорите завоюваха бронзовите медали в Грузия.

Ето го и жребият за Световната купа по хандбал през 2023 година:

Група A: Малта, Андора, Индия
Група B: Кипър, Молдова, Австралия
Група C: Англия, Куба, Гватемала
Група D: Азербайджан, България , Нигерия





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР