Българският национален отбор по футбол ще бъде във втора урна

...
Българският национален отбор по футбол ще бъде във втора урна
Коментари Харесай

България ще бъде във втора урна на Лига С в Лигата на нациите

Българският народен тим по футбол ще бъде във втора урна на Лига С на новото издание на шампионата Лига на Нациите на УЕФА, разгласи европейската централа. България приключи на 2-а позиция в предходното издание, когато при към този момент някогашния селекционер Младен Кърстаич отборът приключи с победи над Гибралтар и над Република Северна Македония като посетител. Именно тези резултати слагат лъвовете във втората урна, а не в третата.

Жребият за идващото издание ще се тегли на 8-и февруари, а в Лига С 16-те тима ще бъдат разпределени в четири групи по четири тима. Новото тази година е, че освен първите тимове ще се изкачват в Лига В. късмет ще има и за заелите 2-ите места, които ще играят плейоф на разменено посещение с предпоследен отбор от съответната група на Лига В.

Единствената неизясненост в Лига С е дали в четвърта урна ще бъде Гибралтар или Литва. Двата отбора ще се срещнат в пряк мач през март, който ще дефинира кой остава в третото равнище на шампионата и кой слиза в четвъртото. Това се постанова поради следващото изваждане на съветския народен тим от интернационалния футбол в резултат на войната, която тази страна води против Украйна.

Самият чоп ще бъде изтеглен на 8-и февруари в Париж по време на постоянния конгрес на УЕФА. Конгресът и жребият бяха планувани в началото за Мадрид, само че след абсурда с някогашния президент на Испанската федерация по футбол (РФЕФ) централата реши да го реалокира във френската столица.

Разпределението в урните значи, че България няма по какъв начин да се падне в една група с тимовете на Азербайджан, Косово и Фарьорските острови. За момента УЕФА не е прецизирала календара, само че сигурно мачовете ще стартират в първата седмица на септември. При жребия в Лига С ще бъде взета и една специфичност от политически темперамент - тимовете на Армения и Азербайджан няма по какъв начин да бъдат изтеглени в една група.

Разпределение на урните за Лига на Нациите в Лига С:

Първа урна: Румъния, Швейцария, Армения, Люксембург

Втора урна: Азербайджан, Косово, България , Фарьорски острови

Трета урна: Република Северна Македония, Северна Ирландия, Кипър

Четвърта урна: Беларус, Литва или Гибралтар, Естония, Латвия

Разпределение на урни в другите дивизии

Лига А:

Първа урна: Испания, Хърватия, Италия, Нидерландия

Втора урна: Дания, Португалия, Белгия, Унгария

Трета урна: Швейцария, Германия, Полша, Франция

Четвърта урна: Израел, Босна и Херцеговина, Сърбия, Шотландия

Лига В:

Първа урна: Австрия, Чехия, Англия, Уелс

Втора урна: Финландия, Украйна, Исландия, Норвегия

Трета урна: Словения, Република Ирландия, Албания, Черна гора

Четвърта урна: Грузия, Гърция, Турция, Казахстан

В Лига D са включени останалите шест страни, които са на последните места в ранглистата на УЕФА. Те ще бъдат разпределени в две групи по три тима и спечелилите в тях ще се изкачат в по-горната дивизия. Това са съставите на Молдова, Малта, изгубилият от баража Гибралтар - Литва, Андора, Сан Марино и Лихтенщайн.
 Испания завоюва Лигата на нациите, побеждавайки Хърватия след дузпи
Испания завоюва Лигата на нациите, този път дузпите не помогнаха на Хърватия

Ла Фурия още веднъж завоюва огромен интернационален трофей
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР