Българският национален отбор по футбол посреща днес състава на Иран

...
Българският национален отбор по футбол посреща днес състава на Иран
Коментари Харесай

Очаквайте НА ЖИВО: България - Иран

Българският народен тим по футбол посреща през днешния ден състава на Иран в контрола, която ще се играе на стадион " Христо Ботев " в Пловдив.

Началният час на дуела е 19:00 и ще може да го наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntsport.bg!

" Лъвовете " ще влязат в този мач в серия от пет следващи срещи без победа, която стартира още през месец ноември предходната година.

Евентуален триумф довечера обаче може да вдъхне спомагателна убеденост на футболистите на Младен Кръст поради гостуването им в Черна гора тази неделя (10 септември) в дуел от квалификациите за Евро 2024.

От друга страна иранците идват у нас в серия от четири поредни триумфа и към момента са непобедени под управлението на своя селекционер Амир Галеноуи, който наследи на поста португалецът Карлош Кейрош след отпадането на " персите " в груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар.

Любопитна детайлност е, че дуелът България-Иран ще означи завръщането на националния ни отбор в Пловдив, където за последно " трикольорите " играят преди тъкмо 40 година - през 1983-а посрещаме Съюз на съветските социалистически републики в олимпийска подготовка за Лос Анджелис 1984, а тогава срещата приключва 2:2.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР