Българският национален отбор по футбол намаля с още един важен

...
Българският национален отбор по футбол намаля с още един важен
Коментари Харесай

Нападателят Мартин Минчев отпадна от състава на България за мачовете с Иран и Черна гора

Българският народен тим по футбол понижа с още един значим състезател и това е нападателят на Спарта Прага Мартин Минчев. Той е получил мускулна контузия на крайници и при тази обстановка лекарският щаб е обяснил на селекционера Младен Кърстаич, че 21-годишният варненец няма по какъв начин да бъде употребен. Шампионът на Чехия към този момент е освободен от лагера, клубният му тим е осведомен да го чака на Летището в Прага и какво лекуване би трябвало да му бъде предписано.

При това състояние обстановката в отбора става много тревожна, защото излизането на Минчев значи състезател номер 6 от главните проекти на Кърстаич, който отпада от сметките. Само преди няколко дни стана ясно, че бранителят на Специя Петко Христов също е получил травма и няма по какъв начин да играе. При тази обстановка той въобще не дойде на лагера в Бояна. Светослав Вуцов, който е главен вид за вратарския пост, също не е в най-хубавото си положение и едвам преди дни стартира да пази за втория тим на Славия. С травма е и крилото на Левски Сф Марин Петков, който вкара гола за националния отбор при гостуването на Литва.

Дълготрайна и тежка се оказа травмата на Антон Недялков. Лидерът в отбраната на Лудогорец (Рз) към момента не може да се оправи от възпалителни процеси в костта на петата, а новото състезание към този момент върви към осмия си кръг.

Филип Кръстев, който направи трансфер в Мейджър-Лигата на Съединени американски щати, пък не е в тима поради прекомерно късото време за акомодация. Така Кърстаич ще бъде лишен и от неговите конструкторски качества.

При този безусловно трансформиран състав, в офанзивата на България за мачовете с Иран и изключително за значимата подготовка с Черна гора, вариантите не са по никакъв начин огромни. До капитана Кирил Десподов остава ветеранът Спас Делев, както и цялостният дебютант Преслав Боруков. За офанзивата е извикан и Георги Русев от ЦСКА 1948, само че неговите функционалности са повече на крилото или като втори нападател. Все още не е ясно дали сръбският селекционер на лъвовете ще търси нов човек за офанзивата или ще разчита на наличния капацитет.

Иначе националният отбор на България направи през днешния ден първа подготовка под проливния дъжд въз основата на БФС в Бояна. Тимът ще се готви на терените на централата, а ден преди мача с Иран ще пътува за Пловдив.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР