Българският национален отбор по бокс зае четвърто място в класирането

...
Българският национален отбор по бокс зае четвърто място в класирането
Коментари Харесай

България e на четвърто място по медали от Будва |

Българският народен тим по бокс зае четвърто място в класирането по медали от Европейското състезание за младежи в Будва, Черна гора. Отличното позициониране на нашите се дължи на двете шампионски трофеи на Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг), както и на бронзовите оценки на Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Пред родните гении застава Русия с 4 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медали. Второто място е за Украйна (2-2-3), а третата позиция е за Армения (2-1-1).

Уилиам Чолов завоюва по решителен метод златния орден в категория до 75 кг. Той доминираше в дуела си с Аким Павлюков от Русия и макар че получи наказателна точка в края на срещата, изцяло справедливо стигна до успеха с 4:1 съдийски гласа.

Далеч по-драматично се разви срещата на Радослав Росенов. Националът ни завоюва дуела с различен руснак – Алексей Шендрик при 60-килограмовите. Той повали на два пъти противника си на пода, само че в нито един от тези случаи не бе отсъден нокдаун от съдията на кръга.

Той даже си разреши да отнеме точка на българина за задържане, което разреши на реферите в профил да дадат триумф на Шендрик. Последва мигновена контестация от родния щаб, която след дълго проточване бе утвърдена от комисията и тя присъди изцяло заслужена победа за Росенов с 3:0.

Всички медалисти заслужиха и парични награди от Европейската централа. Шампионите получиха по 6 хиляди $, носителите на сребърни оценки – по 3 хиляди, а на бронзови – по 1500 $.

Припомняме, че България отпътува със 7 боксьори за Будва. Те завоюваха общо 4 медала, като шестима доближиха до 1/4-финалната фаза. Представянето на националите ни може да се окачестви като доста положително и е причина за още бъдещи триумфи на гениите ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР