Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години

...
Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години
Коментари Харесай

Баскетболистите до 16 г. сътвориха невероятен обрат и продължават без грешка на европейското първенство

Българският народен тим по баскетбол за момчета до 16 години записаха трети триумф на европейското състезание в Дивизия " В " в Питещ, Румъния, откакто реализираха необикновен поврат против отбора на Словакия.

Възпитаниците на селекционера Стойо Чолаков изоставаха с 22 точки при започване на третата четвърт, само че след изключителна мощна игра в последните две елементи заличиха напълно пасива си и стигнаха до поврат, с цел да останат непобедени от началото на шампионата.

Превъзходството на българите си пролича най-ясно на паркета в решителните 10 минути, в които младите " лъвчета " се постановиха с 31:6, с цел да фиксират и крайното 89:78 в своя изгода.

Най-резултатен за успеха стана Калоян Балканджиев със своите 25 точки, а с една по-малко приключи Михаил Калинов. С двуцифрен актив завършиха още Ивайло Скрински и Калоян Колев, които вкараха надлежно по 13 и 11 пункта.

Така, кръг преди края на груповата фаза България е водач в класирането с баланс 3-0 и актив от 6 пункта, като на процедура с днешния си триумф нашите момчета си подсигуряваха едно от първите две места в групата и място в четвъртфиналите. В утрешния ден националите ни до 16 години ще почиват, а във вторник излизат против Швеция в мач, който може да се окаже пряк спор за първото място в подреждането.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР