Българският национален отбор по баскетбол за жени допусна трето поредно

...
Българският национален отбор по баскетбол за жени допусна трето поредно
Коментари Харесай

Баскетболните ни националки започнаха силно, но допуснаха обрат срещу Хърватия

Българският народен тим по баскетбол за дами позволи трето следващо проваляне в квалификациите за Евробаскет 2023, откакто отстъпиха със 74:93 при гостуването си на Хърватия във Вуковар.

Срещата стартира мощно за девойките на Стефан Михайлов, които влязоха стимулирани в срещата и след първата част даже имаха преднина от 29:24.

Впоследствие обаче хърватките откриха правилния темп и още до почивката обърнаха нещата в своя изгода, повеждайки с 51:42, а през втората част продължиха да усилват преднината си, която доближи 19 точки при финалната сирена за 93:74 в интерес на домакините.

Борислава Христова още веднъж бе най-резултатна за България с 20 точки, 9 битки и 6 асистенции, а добре се включи Александра Петрова, която приключи с 11 точки и 5 битки. Центърът на Монтана обаче трябваше да напусне прибързано паркета, откакто натрупа пет персонални нарушавания.

След този дуел Хърватия още веднъж оглави подреждането в група Н с актив от 5 точки, до момента в който вторият Сърбия има 4, а България е на последното място с 3 пункта.

През февруари идната година пък са последните срещи в групата, като сръбкините одобряват Хърватия в пряк спор за първото място на 9 февруари, а три дни по-късно България и Сърбия ще сложат точка на разногласието в тази група.

По правилник само спечелилият получава обезпечено място на Евробаскет 2023, до момента в който приключилия на второ място ще се надява да бъде измежду съставите с най-хубави индикатори, с цел да откри също място на шампионата на Стария континент в Израел и Словения.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР