Българският национален отбор по баскетбол ще гони задължителна победа над

...
Българският национален отбор по баскетбол ще гони задължителна победа над
Коментари Харесай

Евробаскет 2022: България ще гони задължителна победа над домакина Грузия

Българският народен тим по баскетбол ще гони наложителна победа над Грузия в четвъртия си дуел от група „ А “ на Европейското състезание в Тбилиси довечера от 20:00 часа, с цел да резервира шансове да се класира за елиминационната фаза на шампионата.

След трите си следващи провали досега – от Испания, Турция и Черна гора, единствено българите нямат триумф досега. Грузинците са с актив една победи и две загуби откакто надделяха турците в неделя вечер. От шестте състава в групата първите четири ще продължат напред.

Представителният отбор на България има две победи в последните пет срещи с този противник, а най-скорошната е от преди 11 години на предходното Европейско състезание, на което взе участие – в Литва. Тогава националите победиха на 5 септември 2011-а със 79:69.

От тогавашния състав в този момент в селекцията са само Чавдар Костов и Александър Янев, а Филип Виденов към този момент е в ролята на изпълнителен шеф на Българската федерация по баскетбол.

В състава на грузинците пък са играещите и на това състезание Гиорги Шермадини и Гиорги Цинцадзе, както и контузеният Торнике Шенгелия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР