Българският национален отбор извоюва бронзово отличие на 43-тия Световен отборен

...
Българският национален отбор извоюва бронзово отличие на 43-тия Световен отборен
Коментари Харесай

България спечели бронзов медал на Световния отборен бридж шампионат в Лион


Българският народен тим извоюва бронзово отличие на 43-тия Световен екипен бридж шампионат, който се организира сред 12 и 26 август 2017 година в Лион, Франция.

Отборът ни в състав: Диана Дамянова - Виктор Аронов, Иван Нанев - Юлиян Стефанов, Владимир Михов - Георги Караколев, победи в оспорваната конкуренция за третото място тима на Нова Зеландия с краен резултат 203:187 импа.



Първенството се организира в две етапи: квалификационна по скица " всеки против всеки " и фаза на нокаут срещи. В първия стадий задачата на 22-та тима, спечелили квота за присъединяване на международното състезание, е да се класират в първата осмица, с което обезпечават присъединяване си във втората фаза. Отборът на България натрупа общо 247.61 VP и се подреди на 6-то място в класирането, като изпревари обичайно мощните тимове като Монако, Германия и Италия.

На четвъртфинала националният ни тим се срещна с първия състав на Съединени американски щати - тим USA 1. Срещата се организира в 6 сегмента по 16 дона или общо 96 дона, изиграни в 2 дни. Нашите започнаха срещата доста сполучливо и за първите 2 сегмента бяха водещият тим.



От третия сегмент USA 1 демонстрираха, за какво са считани за едни от любимците в надпреварата и поеха водачеството в срещата съвсем да самия й край. Въпреки високото равнище на играта им, нашите национали съумяха да се активизират, обърнаха резултата в последния сегмент и завоюваха срещата с краен резултат от 239:226 импа.

На полуфинала България се изправи против втория американски тим - тим USA 2, като още веднъж водеше в първите два сегмента, а в идващите Съединени американски щати поведе минимално в резултата и победи в срещата със 182:216 импа.



Световният екипен бридж шампионат продължи за България с плейофна среща за третото място против тима на Нова Зеландия, в която нашите бяха водачи в резултата през всичките 6 сегмента и завоюваха бронзовите медали с краен резултат 203:187 импа. По този метод България повтори триумфа си от Световния екипен бридж шампионат през 2009 година в Сао Пауло.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР