Българският национал в биатлона Димитър Герджиков допусна само две грешки

...
Българският национал в биатлона Димитър Герджиков допусна само две грешки
Коментари Харесай

Добра стрелба осигури рекордно класиране за Димитър Герджиков в Пекин

Българският национал в биатлона Димитър Герджиков позволи единствено две неточности и записа рекордно класиране на .
Герджиков приключи на 41-о място на 20 километра самостоятелно, което е с две позиции по-добро от 43-ото му място в същата дисциплинираност на Игрите в Пьонгчанг преди четири години.
Въпреки това тежките условия в Пекин не разрешиха на Герджиков да разгърне цялостния си капацитет в ски бягането по трасето, за което и не съумя да стигне по-далеч от 41-ото място.

Герджиков записа най-предното класиране от българите. Владимир Илиев позволи цели пет неточности при стрелбата и остана едвам 61-и. Антон Синапов направи шест неточности и финишира 85-и.
Голямата вяра на норвежкия биатлон Йоханес Тингес Бьо се задоволи с бронз, откакто златото отиде при представителя на Франция Куентин Филон Майе, а среброто - при Антон Смолски от Беларус.

След надпреварата Антон Синапов призна, че българският тим има проблеми с акомодацията към тежките условия в Пекин. " Доста се отразява надморската височина, близо 1700 метра, много е тежко и за тичане, и за пукотевица. Сложно е да задържиш бърза скорост в последните две обиколки поради студеното време. Това ми се отрази и в стрелбата. "
" Генерални промени за толкоз малко време не могат да се създадат. За себе си би трябвало да си извадя заключения за стрелбата и да си поправям грешките. Със сигурност това не е моята пукотевица на лежащ, през целия сезон демонстрирам неустановеност в тази пукотевица. През годините ми беше главен коз, само че през този сезон не знам за какво не ми се получава ", сподели Синапов пред Българска национална телевизия.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР