Българският национал по борба Михаил Георгиев стигна до сблъсък за

...
Българският национал по борба Михаил Георгиев стигна до сблъсък за
Коментари Харесай

Михаил Георгиев излиза за титлата на Яшар Догу

Българският национал по битка Михаил Георгиев стигна до конфликт за купата на влиятелния шампионат "Яшар Догу " в Истанбул, който носи точки за международната класация.

Негов противник за златото в категория до 70 кг на свободния жанр през днешния ден ще бъде азерът Муртазали Муслимов, трети от Евро 2018. Младият ни национал е бронзов медалист от европейското до 23 година по-рано през годината.

Георгиев досега на сметката си има три победи - над унгареца Даниел Антал със 7:2, алжиреца Фареш Лакел с 4:2, а на полуфинала се оправи и с представителя на домакините Хайдер Явуз - 2:2.

Финалните срещи стартират от 17,30 часа наше време.

До спор за бронза стигна и Микяй Наим (57 кг), втори от европейско и международно състезание до 23 година през 2017-а. Той реализира победа над турчина Али Карабога - 7:5, само че на полуфинала загуби от грузинеца с италиански паспорт Гиви Давидови с 8:9. Така в дребния финала Микяй чака спечелилия от репешажния конфликт сред Георги Едишерашвили (Азербайджан) и трикратния еврошампион Шабан Кицилтас (Турция).

При 61-килограмовите Георги Вангелов загуби на старта от индиеца Уткарш Кале с 0:12 и отпадна, откакто противникът му загуби от собствен съотечественик още в идващия кръг. В тази категория на тепиха излязоха трима индийци, като единият от тях - Рахул Аваре стигна край, където ще спори с Мунир Акташ (Турция), пети на "Дан Колов " през 2019-а.

Повече от седмица националите, водени от старши треньора Валентин Ангелов и неговия асистент Салим Салим, са на подготовка в Турция дружно с най-хубавите ни юноши.

При дамите Юлияна Янева (65) загуби на старта от рускинята Анна Шербакова с 4:7 и отпадна.

Сутрешният сеанс стартира от 11 часа, а финалните срещи са от 17,30 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР