Българският национал Коди Милър-Макинтайър даде обширно интервю пред basketnews, в

...
Българският национал Коди Милър-Макинтайър даде обширно интервю пред basketnews, в
Коментари Харесай

Коди Милър-Макинтайър: Везенков е голямата звезда, не аз

Българският национал Коди Милър-Макинтайър даде обстойно изявление пред basketnews, в което акцентът беше Александър Везенков. Макинтайър беше една от най-големите звезди за триумфа на националите ни против Германия в квалификациите на ЕвроБаскет 2025 година

Ето какво показа американецът с български паспорт за крилото на Сакраменто и играта му с него.

" Искаше ми се да имаме повече време дружно за тренировки с него, тъй като той не взе присъединяване в първия мач против Румъния в предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Играех с топката повече против румънците и съумях да се оправя добре, само че когато Везенков се причисли към тима и видях на какво е кадърен в нахлуване, нямах никакви проблеми той да поема отговорност да осъществя. Думите ми към него бяха - " Ще се пробвам да обуздавам битки, да играя отбрана, аз даже няма да изстрелвам ". Мисля, че в мача против Португалия през февруари предходната година той вкара 30 точки. Беше полуда, неговата убеденост, какъв брой бързо освобождава топката от ръцете си при пукотевица и опцията да осъществя. Искаше ми се да имаме повече време, в което да играем и упражняваме дружно, тъй като считам, че двамата щяхме да сме доста сложни за запазване на пик енд рол, в случай че сме нападателни.

Харесва ми да играя с него. Определено ми се искаше да пристигна и помогне в последните мачове, само че това няма по какъв начин да се случи поради НБА и травмата му сега. Надявам се, в идващите " прозорци " тази опция да се реализира ".

Ако би трябвало да съм почтен, методът, по който постоянно мисля, е ден за ден и мач за мач. Все още не мисля какъв брой надалеч може да стигне националният тим на България. Имам още доста работа преди този момент от позиция на сезона в Лига Ендеса и Евролигата. Предстоят ни още два игрови прозореца, в първият от които би трябвало да се надигнем против Черна гора два пъти. Този тим е доста добър и разполага с много добър гард в лицето на Кендрик Пери.

Предстоят ни дуели с Германия и Швеция, тъй че имаме още работа за извършване преди да мислим по какъв начин можем да се конкурираме с другите тимове, когато Везенков пристигна. Смятам, че когато той и аз играем дружно в националния тим, всеки различен отбор ще има едно мислено против нас. Той е огромната звезда, не аз, само че ще играя доста крепко. Енергията, напъните и концентрацията, която ние ще предадем, както и останалите играчи, тогава всеки ще играе доста добре и с убеденост. Когато Саша е част от тима, това дава повече сила и успокоение на останалите, както и смисъл да се борим за освен това. Това е баскетболът, всичко може да се случи.

Винаги тая завист в себе си, върша това в множеството време, без значение какво стане през този сезон. Да кажем, че Баскония стане първенец на Испания и завоюва Евролигата, през идващия ще съм сърдит за нещо, било то поради някакви обстановки или нещо, което треньорът ми е споделил. Може би хората към този момент не ме считат за новобранец, само че моята конфигурация е да играя като подобен. Това е и единственият метод, по който мога да го върша. ", приключи гардът.
 Росен Барчовски за националите: Страшни мъжкари!
Росен Барчовски за националите: Страшни мъжкари!

" Направиха една от най-силните игри в отбрана "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР