Българският национал Илия Груев започва да се превръща във все

...
Българският национал Илия Груев започва да се превръща във все
Коментари Харесай

Илия Груев записа първата си асистенция за Лийдс при успех над Суонси

Българският национал Илия Груев стартира да се трансформира във все по-голям футболист за Лийдс Юнайтед, като асистира за първото попадение при триумфа с 4:0 над Суонси Сити като посетител.

Груев, който остана на терена през целия мач, подаде за откриващия гол. След осъществяване на ъглов удар топката стигна до него и той откри в лявата зона на наказателното поле Крисенсио Съмървил, който от 8 метра с десния крайник вкара зад вратаря Карл Ръшуърт.

Само след две минути Лийдс удвои преднината си с помощта на гол на финландеца Йоел Пирьое, който се озова на чиста позиция в наказателното поле след ново осъществяване на статично състояние.

Доминацията на гостите продължи и в 28-ата минута можеше да стане 3:0 след ново подаване на Груев. Този път обаче стражът на Суонси избави изстрела на Джорджинио Рутер.

Но след 7 минути и това се случи. Уилфрид Гнонто беше прецизен за трети път след композиция на Крисенсио Съмървил и решаваща асистенция на Арчи Грей. Гнонто вкара и за 4:0 20 минути преди края на срещата, като този път пасът за гола беше на Съмървил.



Това е седма поредна победа за Лийдс в шампионата и с 66 точки те излязоха на 2-о място в Лига Чемпиъншип с 32 мача. Саутхямптън слезе 3-и с 60, само че и с два дуела по-малко. На върха е Лестър Сити със 78, а Суонси е 17-и с 36.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР