Българският национал Хавиер Ибанес отстъпи по точки на индиеца Мохамед

...
Българският национал Хавиер Ибанес отстъпи по точки на индиеца Мохамед
Коментари Харесай

ЖАЛКО! Хавиер Ибанес загуби в четвъртфинала на Световното по бокс

Българският национал Хавиер Ибанес отстъпи по точки на индиеца Мохамед Хусам в четвъртфиналите в категория до 57 кг на международното състезание по бокс за мъже в Ташкент.

Роденият в Куба Ибанес и Хусам организираха изцяло равносилен пердах, като след края му съдиите се събраха за преразглеждане на мача и отсъдиха в интерес на индиеца.

Хусам стартира мача по-активно, което наподобява повлия и при крайното решение на съдиите. В първия рунд той завоюва с 3:2 гласа, а след втория индиецът водеше в две от картите на арбитрите, а в другите три имаше тъждество.

Ибанес заигра най-хубавия си бокс в последния трети рунд. В него българинът засипа Хусам с точни удари, а индиецът бе заставен да търси непрекъснати клинчове, с цел да се избави. В последна сметка тази тактичност, комбинирана и със серията му от нечисти удари, му донесе триумф и класиране за полуфиналите, с което той си обезпечи най-малко бронзов орден.

За Хавиер Ибанес остава разочарованието, че на второ следващо международно състезание отпада на крачка от медалите след загуба с неединодушно съдийско решение.
 
За разлика от шампионата в Белград обаче, в който Ибанес бе единственият българин, достигнал до четвъртфиналите, през днешния ден още трима национали ще имат късмет да пробият измежду медалистите.

Това са Ергюнал Себахтин в категория до 48 кг, Радослав Росенов при 60-килограмовите, както и Рами Киуан в категория до 75 кг. Мачовете и на тримата са във вечерната сесия, която стартира след 16:00 часа българско време.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР