Българският народен лечител Борис Николов е оставил богата колекция от

...
Българският народен лечител Борис Николов е оставил богата колекция от
Коментари Харесай

Безценни природни рецепти от народния лечител Борис Николов за лечение на невроза и анемия

Българският национален врач Борис Николов е оставил богата сбирка от разнообразни предписания за лекуване на доста и разнообразни болести.
Една от най-старите и ефикасни предписания на починалият билкар е за лекуване на високо кръвно налягане. Като завещание от него остават и други способи за предварителна защита и лекуване на редица заболявания, измежду които са рецепта при световъртеж, за кашлица, камъни в бъбреците и така нататък В няколко следващи изявления ще имате опция да се запознаете с тях. От днешната публикация ще разберете по какъв начин да си приготвите сами лечебни отвари за лекуване на бронхит, анемия и невроза. Освен, че се подготвят елементарно рецептите на Борис Николов са потвърдили своята резултатност, защото и до ден сегашен биват споделяни в разнообразни обществени конгреси, в които хора от цяла България описват по какъв начин и благодарение на какво са се справили със своите болести.

Не е елементарно да се откри човек, който е апатичен към бананите. Но с изключение на прелестния усет и прелестен безпристрастен мирис, този южен плод предлага големи изгоди за здравето. Затова ще е грях в случай че се пренебрегне. Не е чудно и това, че още в първите месеци бебетата се зареждат с бананова каша.
Един банан може да бъде доста потребен за човешкия организъм, само че също по този начин потребни са и рецептите с банан и други известни артикули, които елементарно може да намерите в кухненските шакфове на всеки дом.
Не пропускайте да приготвите и опитате тези питиета, с цел да почувствате лечебната мощ, скрита под красивата жълта кора на банана.

Накратко за изгодите от банана
Липсата на мазнини и единствено 90 калории на 100 грама от продукта вършат банана мечтана съставна част в съвсем всяка диета. Банановата диета е подобаваща за всеки, който желае да резервира постигнатото или да влезе във форма като се отърве от няколкото спомагателни кг в навечерието на лятото. В допълнение, бананите съдържат ябълчена киселина и ензими, които оказват помощ на въглехидратите да се смилат по-бързо.
Чрез консумация на банани ние получаваме заряд от витамини С и Е, както и витамин В6, който поддържа равнищата на кръвната захар и успокоява нервната система. Между другото, един банан съдържа повече от половината дневна потребност от витамин В6.

Също по този начин, бананите са потребни при дефицит на калий. те са натурален метод за лекуване на редица сърдечни болести. Факт е, че единствено три зрели плодове съдържат дневна доза калий, нужна на възрастен човек. Въпреки това, учените не предлагат да се изяждат дневно повече от два банана, колкото и огромна да е изгодата от тях. Дори в страни, където бананите съставляват огромна част от храната, хората употребяват не повече от половин кг тези плодове дневно.
Но даже и от два банана можете да получите огромни изгоди. За да се случи това, можете да си извършите запарка от плода, която оказва помощ да се отпуснете даже и при тежък стрес и изтощеност. И в случай че страдате от бодърствуване, заради което чувствате унесеност и заспалост на идващия ден, не забравяйте да предпочетете едно такова естествено средство, което ще ви помогне да се справите с неприятните чувства.

Рецепта за бананово-канелена запарка
СЪСТАВКИ
2 зрели банана
1 литър вода
2 пръчки канела

ПОДГОТОВКА
Внимателно измийте бананите и ги поставете (без да ги режете на парчета) дружно с канелените пръчки във врящата вода.
Варете към 15 минути, по-късно махнете съда от котлона и оставете да изстине.
При неврози и последвало от тях бодърствуване пийте по една чаша от бананово-канелената запарка. За да подобрите резултата, можете да изядете преди лягане един банан. Тази запарка ще облекчи освен безсънието, само че и ще понижи равнищата на кръвната захар. Полезна е още при анемия, както и при храносмилателни проблеми. Между другото, вършиме отварата от обелени и нарязани банани. В този случай времето за приготвене ще бъде по-малко, ароматът и усета ще са по-богати и интензивни, само че изгодите от отварата няма да са толкоз огромни.

Бананът ще помогне и при бронхит. Медът е чудесно средство, което води до възобновяване след ден-два.

СЪСТАВКИ
1 банан
1 супена лъжица натурален мед

ПОДГОТОВКА
Изплакнете банана, отървете се от белите влакна, които остават откакто се обели. Бананът се намачква с вилица. Към получената бананова паста се прибавя мед и сместа се слага на водна баня в продължение на 8-10 минути.
Взима се по една чаена лъжичка от охладената примес през час. Желателно е да се стартира приема от късните следобени часове, с цел да може да изконсумирате медения банан преди да си легнете.

Да се лекуваме с банан е същинско наслаждение, тъй че постоянно включвайте този чудноват плод в диетата си. В последна сметка, не е без съображение спортистите заменят спортните питиета с бананови коктейли. Не забравяйте за изгодите от бананите и за дамите. Не без съображение опитни хубавици са се научили по какъв начин да вършат си вършат маски от банани за за лице, които почистват и овлажняват кожата.
Инфо: lekuva.net

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР