Българският народ все повече и повече отказва да участва в

...
Българският народ все повече и повече отказва да участва в
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Политическата ни система е в тежък цугцванг, все по-малко хора вярват на политиците

Българският народ от ден на ден и повече отхвърля да взе участие в избори, то е тъй като в неговото схващане “и тези са като тези ". Това е едно известие, което към този момент нараства като лавина в хората и те отхвърлят. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " с водещ Цоня Събчева някогашният ПР на " Продължаваме промяната " Диана Дамянова.

" За мен би трябвало да се направи и това е извънредно самоуверено, което споделям и допускам, че ще срещне голяма опозиция, само че за мен би трябвало да се направи някакъв пробив в изборната система, която да върви към две неща - мажоритарност и опция на гласоподавателя да отдръпва провален народен представител. Само това или нещо сходно, може да върне отчасти и последователно доверието в политическата класа ", изясни Дамянова.

" Защото сега ние избираме анонимници, ние избираме безхаберници, ние избираме хора, които са сложени от своите водачи в едни листа, които безусловно нямат никаква гласност. Имаше, в случай че си спомняте преди два избора, съгласно мен, един превъзходен афиш на партия “Възраждане ", в който начело, на напред във времето стоеше ръководителят на партията, а на назад във времето не на фокус и размазани се виждаха всички останали. И това беше съзнателно издирван резултат, това е ситуацията с избора на хора ", сподели тя.

" И когато ние изпратим анонимници, хора без специалности, хора, несбъднати хора отиват в българския парламент в голямата си част. И когато изпратим тях в Народното събрание, ние не можем да чакаме нищо, с изключение на те за 10 дни да вършат шеста корекция на осмия закон, който преди малко са приели. Това е, което ние получаваме. И в случай че българският народ не вземе в ръцете си, не знаем по какъв начин стана, не съм сигурна дали това конституционно би трябвало да се реши ", разясни Дамянова.

" Но знам, че българската политическа класа в никакъв случай няма да одобри да бъде мажоритарно избирана, тъй като няма да бъде определена. Това е един типичен параграф 22. Ние стоим в списъчна народна власт, в която ГЕРБ си слага своите претенденти, съгласно лоялност към ръководителя, в която “Възраждане " си слага своите размити лица-кандидати, които не могат да отговорят даже в голямата си част на обикновен тест за просветеност. Кирил Петков си слага чиновниците, в смисъл студентите от харвардските курсове. И тази цялата купчина от хора не е в положение да създаде политическите събития на България, политическата класа на България е в пъти под равнището на интелигентността на българския народ ", добави Диана Дамянова.

" Да, този въпрос е в ръцете на българския народ, а тази политическа класа в актуалната обстановка, не може да провокира... Аз върших вълна през 2021 година, с една промяна, аз не съм била пиар на Политическа партия, аз бях един от тях, един от петимата хора, които започнаха всичко това. Не съм работила на заплата, не съм получавала пари, всеки от нас правеше това, което може. Но тогава ние успяхме 2021 година да създадем пробива и да убедим, не общоприет пробив с мнозинство в Народното събрание, само че въпреки всичко пробив. Убедихме българското население, че има и други хора. Сега тези " и други хора " се оказаха като предходните в своето качество. И аз не знам, това е един доста тежък цугцванг, от който аз не знам по какъв начин се излиза. Все по-малко хора ще гласоподават и все по-малко хора ще имат вяра на българската политическа класа, до момента в който един ден пристигна горският, не знам кой е той, и ни измете всичките ", безапелационна бе Диана Дамянова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР