Българският народ е гласувал предпазливо, без авантюри. Всеки е гласувал

...
Българският народ е гласувал предпазливо, без авантюри. Всеки е гласувал
Коментари Харесай

Резултатите на ГЕРБ и ПП са покана от българския народ за преговори и компромиси

" Българският народ е дал своя вот внимателно, без случки. Всеки е дал своя вот за своите и няма някакви бомбастични резултати ", разяснява пред изпълнителният шеф на " Галъп " Първан Симеонов.

Избирателната интензивност ще е 2,6 млн. души, уточни той.

Очевидно, че вотът в Турция се трансформира в решителен фактор в България, акцентира социологът и изясни:

" При това те не активизираха вероятния си най-много при тези 1/4 повече секции, които отвориха.... Вотът от Турция не е проблем, в случай че приемем, че няма никакъв проблем толкоз съсредоточено да се гласоподава на едно място в избори в друга страна. Това пък би трябвало да е сигнална лампа за всички други българи в чужбина. За да не дискриминираме нашите сънародници в Турция, дано нашите сънародници на другите места в света да гласоподават както сънародниците ни в Турция. Може би това е верният апел ".

Симеонов разяснява още, че по-добрият резултат от упования за " Продължаваме промяната " се дължи на готовност в края на акцията.

" Те направиха акция по учебник. Резервът на Политическа партия е в младежите.... В третия стадий на акцията им те споделиха " Просто виж другите ". Т.е. няма за кого другиго да гласуваш на тези избори.... Има ерозия при Политическа партия, тъй като участваха в ръководството, само че няма свободно рухване ".

Според него издънка на ГЕРБ е било напускането на студиото на ефирен дебат на Томислав Дончев и Деница Сачева:

" Подаде им се доста комфортна топка против Кирил Петков, само че не го направиха. Това с жълтите павета подсети на всички какъв беше този модел, от който българите се отхвърлиха преди 2 години.... Хората са поръзлюбили Политическа партия, само че изрично не са залюбили още веднъж Бойко Борисов. Това ясно се вижда ".

Първан Симеонов изрече догадка, че резултатите на ГЕРБ и Политическа партия са покана от българския народ за договаряния и взаимни отстъпки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР