Българският мотоциклетен състезател Мартин Чой е един от звездните участници,

...
Българският мотоциклетен състезател Мартин Чой е един от звездните участници,
Коментари Харесай

Мартин Чой пред БНТ: Последният сезон бе много силен за нас

Българският мотоциклетен играч Мартин Чой е един от звездните участници, които се включиха във второто за годината издание на картинг конкуренцията " ЕКО 24 часа на България ", което се организира този уикенд във Враца и е част от календара на Европейския картинг шампионат по устойчивост.

Веднага след края на своя първи стинт от конкуренцията Чой застана пред камерата на Българска национална телевизия, с цел да показа по какъв начин се усеща в една малко по-различна спортна конюнктура.

" Аз съм многото благополучен, че още веднъж мога да бъда част от това събитие. Адмирации за управлението, тъй като организацията е на доста високо равнище. Забавляваме се ужасно. В последните обиколки имах опцията да карам дружно с доста мощни водачи и научих доста неща, тъй като през вчерашния ден не съумях да карам в свободните тренировки. Мисля, че за фен темпото ми е доста положително ", разяснява българският мотоциклетист, който показа, че за него е чест да кара паралелно до младите гении като Калоян Върбицалиев и Никола Цолов.

" Върбицалиев е един доста огромен млад гений, Никола Цолов също е огромна звезда. За мен е чест да бъда измежду тях и да се състезавам паралелно до тях ", добави Чой.

Седемкратният участник в именитата конкуренция за " 24 часа на Льо Ман " се обърна и към другите млади български очаквания, които мечтаят за кариера в моторните спортове и им пожела следното:

" Силно да мечтаят и да имат цел, която да следват всеки ден. Да не се отхвърлят в никакъв случай и да знаят, че рано или късно резултатът идва ", съобщи Мартин Чой.

Накрая родният водач разяснява и своето показване дотук през сезон 2023 в мотоциклетните съревнования, като разкри и част от проектите си за идната година.

" Мисля, че последният сезон беше доста мощен за нас. Представихме се добре в международния шампионат за устойчивост, имахме и влизания в топ 10. В източно-европейския шампионат сме с равни с точки с гръцкия играч и всичко ще се реши на 15 октомври на пистата " Серес ". Мисля, че ние сме подготвени и ще спечелим следващата купа ", показа българският играч.

" Рано е да приказваме за идващия сезон. Имаме предложения за новия сезон в международния шампионат, само че е доста рано да приказваме за нещо съответно. Като цяло ще се фокусираме върху националния, източно-европейския и международния шампионат за устойчивост ", приключи Мартин Чой.

Не пропускайте най-интересните моменти от картинг конкуренцията " ЕКО 24 часа на България " в директните включвания на Българска национална телевизия 3 довечера от 21:20 ч. и на следващия ден заран от 09:30 ч. Големият край на конкуренцията в неделя още веднъж може да наблюдавате НА ЖИВО в нашия ефир, а директното ни предаване започва в 12:00 ч.!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР