Българският младежки Червен кръст (БМЧК) проведе на 14 октомври 2022

...
Българският младежки Червен кръст (БМЧК) проведе на 14 октомври 2022
Коментари Харесай

Доброволци в Ловеч отбелязаха 101 години от създаването на БМЧК 

Българският юношески Червен кръст (БМЧК) организира на 14 октомври 2022 г. специална инициатива на Богоявленския мост до постройката на Община Ловеч. Събитието е във връзка честването на 101 години от основаването на организацията. 

В акцията се включи и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поздрави участниците. Вярвам, че когато човек прави положително на другите хора, получа и той положително, сподели Корнелия Маринова.

Доброволците Нина Спасова, която е регионален координатор на БМЧК, и Кристиан Андреев подариха на кмета книгата „ Аз послужвам “ .  Двамата ловчалии са участвали на границата в Русе при посрещането на първата бежанска вълна от Украйна, заяви Цветомира Георгиева, шеф на Секретариата на Оценка за съвместимост на БЧК в Ловеч. 

Книгата е обзор на дати и събития през последните 100 години от съществуването на Българския юношески червен кръст. Изданието е квалифицирано от Института за исторически проучвания – Българска академия на науките, със съставители проф. Росица Стоянова  и Дивна Гоцева.

По време на събитието младежите  изрисуваха на голямо платно с емблематични за БМЧК образи и послания. В центъра са сложени числата 100 + 1, като единицата е визуализирана като люляк. Отделно изписаха мотото „ Мирът стартира с усмивка “, което е знак на съпричастност към потърпевшите от военни спорове в света. Интересен факт е, че доброволците са и членове Арт клуб,, Усмивка “ в Профилираната природо-математическа гимназия с ръководител Мариана Москова. Младите таланти се похвалиха, че са взели участие в разкрасяването на шестте кабинета в STEM в гимназията.

Доброволците демонстрираха още и как се дава на първа помощ на потърпевши. Те направиха пъстър букет от 101 балона. Събитието притегли доста минувачи, а едно дете даже се включи в рисуването.

Българският юношески Червен кръст е най-голямата младежка неправителствена  организация в България и има над стогодишна история и обичаи в подпомагането и работата с деца и младежи от уязвими групи. БМЧК има покритие във всичките 28 области на страната.

Чрез своите доброволци в цялата страна и чрез своите стратегии за образование, действия и услуги, БМЧК приобщава децата и младежите към филантропичните полезности и правила, работи за понижаване на обществената и здравната им накърнимост, прави покровителство за възстановяване на благосъстоянието им и предизвиква толерантността и недискриминацията, уважението към разликите и културното разнообразие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР